Tuesday, May 13, 2008

Hiatus

Long hiatus - the batch has not recovered from the post-Sukanterer withdrawal. Even the Male-ing List is struggling to match the heydays of close to 1,000 emails per day (time to consider reunion all over again).

Ajaque is organising an MCKK-RMC golf tournie this weekend - so we'll have some pictures next week hopefully.

There are a few updates that I should put up here; but have got no time yet so maybe a prelude is adequate for the time being.


Visited Tan Sri last 2 weekends - I was impressed at how much he has become a true educationist; sounded like one, acted like one with full of passion. Compare that to the other "academia" from our batch Dr M, whose only preoccupation is the plot against ID for revenge!


Tan Sri (yes, the first one to receive Tan Sri-ship in our batch; being a young Deputy Dean from the state of Perlis) is with University Malaysia Perlis.

Before then, please feel free to answer this:

This is a hypothetical situation. Imagine when we were in Form 5; we were hauled up to TAR Hall and asked by the school admin to list 10 people to be thrown out of the school because they are considered vermins among us. Who would you have thrown out?

Come on please list down - would be interesting to see who wouldn't have made it to 14 November 1994!


ps: Ini hanyalah satu hypothesis dan tiada kena mengena dengan yang hidup atau mati atau sudah mati tetapi mengacau yang hidup (merujuk kepada Kak Ramlah - stop laa mengacau our Male-ing List!)

PENCALONAN AKU

1) Bochap - sebab dia menghabiskan semua ration aku

PENCALONAN KORANG?

?

13 comments:

  1. Anonymous9:59 AM

    aku mencadangkan KD and KR dibuang, sbb diorang tak layak syarat2 kemasukan ke koleq.

    aku mencadangkan cadangan ditutup.

    aku menyokong cadangan ditutup.

    cadangan ditutup.

    ReplyDelete
  2. laa hahaha, aku baru ingat nak buat aritu list camni. aku ingat nak start wat monthly top 10 list kat foyer. aku tgh wat form lagi. tp agak sama la. aku nyer soalan, siapa dari 1990-94 yg korang rasa nak tumbuk. (batch sendiri la)

    ReplyDelete
  3. Bcp Unlmtd2:23 PM

    oi! sedap-sedap aje nak buang aku dari batch!!
    (nada intonasi Che Tam)

    Mana ada aku makan ration kau? Ada nama kau kat karipap tu ke? Buktikanla kalau berani!!
    (sambil mendengus seperti Belgian Bleu Cattle)

    ReplyDelete
  4. aku nak buang semua budak science 6.... sebab everytime diaorg keluar snack awal... memang selamat tinggal.... second in the list... semua pesaing tokey nasik.... ha..ha...

    ReplyDelete
  5. aku vote buang jari jemari wong dari batch sbb ianya panjang dan runcing dan jahat.

    ReplyDelete
  6. ada sekali tu aku nak rasa nak buang air kat tandas dorm 10, tapi ianya menakutkan jadi aku cancel. - TNYTAA

    ReplyDelete
  7. buang wailung boleh tak? gila ah, nak letak nama wailung dlm list pun payah, apalagi 10 org.

    aku ganggu list kelelakian korang ke? abih camne aku nak reply ikut phone?

    ReplyDelete
  8. ha ha hj btchap memang ptd berkaki-lebar - syabas.

    selamba sebb x de nama aku atas karipap tu jd hak milik kau. abis kalau x de nama "rakyat" atas duit kerajaan jd hak milik kau jugak la (compelling argument, aku pun nak pakai taqliq yg ni).

    1) aku sokong awie, aku nominate jari "cokek" abang Mang Jadi

    2) aku tak paham connection toilet dorm 10 ngan sapa nak kena buang

    3) list kelelakian dah senyap la, maybe KR boleh buat havoc

    ReplyDelete
  9. ughh.. koneksi dia adalah "buang" air/batch. ah bencinya kena explain joke bell. dah la bellon, tak jadi lak tu. jadi aku vote buang kau pulak. lg pun... blablabla ... 2004 bla bla bla...

    ReplyDelete
  10. memang aku pun tak leh terima lawak bell tu awi...sgt bell dan tak menjadi. so aku cadang gantung awi (bukan buang)

    ReplyDelete
  11. Anonymous6:13 AM

    Aku cadangkan buang Hafiz Buang..

    ReplyDelete
  12. secretary prefects board 948:53 AM

    aku dulu nak buang auzir & dzafran - korang pun maklum sebab apa, hahahahaha...

    tapi sekarang aku dah taubat. auzir & dzafran aku tak tau taubat ke tak.

    ReplyDelete