Wednesday, August 26, 2009

Ucapan Raya ala Warta KPKM 2009

Chamat, Jita & I got together yesterday for a re-enactment of Ramadhan’s routine back in koleq – going to Lembah, berbuka and spending the night together.

Two years ago, we did this and Arwah Shahrol insisted to join – so he rushed all the way from Putrajaya (he was attached to EPU at the time) to join us. He got stuck in the traffic but managed to join us in time. It was myself, Chamat, Jita, Allen and him.

3 weeks later, he passed away in his sleep. It’s been 2 years.

We talked about it and somehow managed to take away some seriousness from the chat:

“Last 2 years we did this and Shahrol came all the way from Putrajaya”

“That was not a good precedent, was it? He passed away after that”

“Owh dear – he was the one who was rushing, got stuck in traffic and came late. Today I was the one rushing from *****, got stuck in traffic and nearly missed the bazaar!”


Anyway, let’s start Ucapan Raya ala Warta for this year.

Chamat has promised to start the first few ucapans – let’s see whether we can beat last year’s record!

Ucapan Raya ala Warta 2007

Ucapan Raya ala Warta 2008


Update @ 3 September 2009

Berikutan pengumuman Awie di Foyer seperti berikut:

"KPI tahun ini 1994 ucapan.

Silalah membuat/baca ucapan di blog resmi yengko dan berpeluang memenangi cabutan bertuah (random # generator) berupa dequadin & m.c drpd TMP (Tuan Muda P********a) a.k.a matron yengko.

Caj setiap ucapan RM0.94, sila bank-in ke akaun saya"

.. maka berduyung-duyung lah para Yengkoz datang menghantar ucapan. Setakat ni telah pun mengatasi rekod tahun lepas, tapi agak jauh jugak lah nak mencapai 1994.

Ha ha aku still lagi bergelar TMP (macam sial Awie) cuma this time aku boleh bagi pil khayal je lah kat korang, yang menang cabutan bertuah melalui random no generator (aku la tu yg menangnya).

Selamat berucapan! Kalau aku rajin aku buat Warta KPKM Edisi Khas dlm bentuk PDF (memang tak de kerja!).


328 comments:

  1. Dr: Mr Puru
    Kpd : Chamat
    Ucapan : Ini budak ingat dia suda pandeiiii... bak itu rotan! Piap piap.

    ReplyDelete
  2. Drp: awi & q-bena
    Kpd: sdr2 di atas
    Ucp: sempena bulan yg mulia ini, kami memohon....... teks company profile kami...hahaha...

    Ucp ps: mana aci kau yg rasmikan ucp.

    ReplyDelete
  3. dari : kantoque
    kpd : epit
    ucapan : joystick mu masih segar dlm genggamanku

    ReplyDelete
  4. Drpd : ezam
    Kpd : Awi
    Ucp : Sapa menang Carey Award?

    p/s: tak aci la ko rasmikan ucapan

    ReplyDelete
  5. Kpd: ezam
    Ucp: ada carey award 2009 ke ? oh tidak mungkin aku nak jadi marsyal perlumbaan sebegini lagi.

    ReplyDelete
  6. Drpd:Bcp Unlmtd
    Kpd:Penulis Blog Ini
    Ucapan:Lain macam jek bunyiknya ni
    "spending the night together" (para 1, baris ke-2)
    memang rutin kat koleq mcm ini ke?
    haha!

    ReplyDelete
  7. Drpd:Penggondol Anugerah Keri
    Kpd:Yengkoz94
    Ucapan:Bila nak panas balik ni? Lesu je semua...

    ReplyDelete
  8. drpd : hampir2 nak menggondol anugerah keri 2008
    kpd : penggondol anugerah keri 2009
    ucapan : gua dah panas ni. ayuh kita mulakan perlumbaan anugerah keri sekarang. haha

    ReplyDelete
  9. drpd : bcp unlmtd
    kpd : tukhang jual t-shirt 100yrs big school
    ucapan : lu bila mau bayar itu t-shirt yang lu sula oder ?

    ReplyDelete
  10. drpd : ajk railing prep school 1990
    kpd : budak prep school 1990
    ucapan : weiiii jemur baju elok2 la sket weiii. nak kena confinement ke aperr ? haha

    ReplyDelete
  11. drpd : cikgu munizam
    kpd : pv tribes
    ucapan : selamat hari raya chegu. kenangan makan nasik goreng masa sahur atas rumput kat pavi di bawah sinaran cahaya lampu jalan masih lagi terbayang chegu. hehe :)

    ReplyDelete
  12. dari : epit
    kpd : kantoque
    ucapan : hang marah lagi ka?

    ReplyDelete
  13. Ahli Dorm E Year 199010:58 AM

    dari : Wakil Class of 94
    kpd : Ahmad Syarizan Sulaiman 8791
    ucapan : Bro, takde hajat nak buat kenduri jemput kitorang dan kemudiannya minta maaf kat kitorang semua ke? banyak dosa betul dosa lu. kalau ko tak lempang fadli, mesti dia dah dapat berbelas A1 masa SPM. kalau lu tak lempang syed moto, entah2 dah dua dah PhD dia tapau drp France.itu belum kira yang ko terajang zahir, terajang juzaily jasmay dan banyak lagi

    ReplyDelete
  14. Anonymous11:40 AM

    Drp : Ahli Dorm E 1990 (bis)
    Kpd : Iron (Devil)
    Ucapan : Jom Sparring skarang ..

    ReplyDelete
  15. Drp: kelapa
    Kpd: pinang
    Ucp: kita FAIL !!!

    ReplyDelete
  16. fect pv1:42 PM

    Drpd : Prefect PV
    Kpd : Bcp Unlimited
    Ucapan : Sejak bila hang fail ni?

    ReplyDelete
  17. drp : bcp unlimited
    kpd : makan malaya
    ucp : kambing golek satu..over 2 u

    ReplyDelete
  18. Anonymous1:54 PM

    drpd : makanmalaya
    kpd : bcp unlimited
    ucapan : lu bayar itu t-shirt dulu baru x kambenkan lu. haha

    ReplyDelete
  19. Anonymous1:56 PM

    drpd : budak koleq
    kpd : pakcik kantin
    ucapan : cucur satu pakcik! bayar esok ek

    ReplyDelete
  20. Anonymous1:57 PM

    drpd : budak buat terawih 20
    kpd : bochap et al
    ucapan : wei tinggalkan sket supper tu. jangan habiskan fishballku.

    ReplyDelete
  21. Anonymous1:58 PM

    drpd : budak scout
    kpd : nik azhar
    ucapan : tak nak roti lilit ke berbuka petang ni ?

    ReplyDelete
  22. Anonymous1:59 PM

    drpd : ec lim
    kpd : mcc
    ucapan : ini malam pasang itu wayang khartoum, kasi sensored itu scene tau. paham ka tak paham!

    ReplyDelete
  23. Anonymous2:00 PM

    drpd : budak form 1 1994
    kpd : fect nadzrie
    ucapan : garang la fect masa rounding class. tak siulan kedamaian la fect.

    ReplyDelete
  24. Anonymous2:01 PM

    drpd : budak nak study spm 94
    kpd : budak masak maggi pakai coil
    ucapan : apsal black out ni ah ? sapa masak maggie pakai coil ni ?

    ReplyDelete
  25. Anonymous2:03 PM

    drpd : pelajar kolej melayu
    kpd : pelajar kolej melayu yang lain
    ucapan : selamat hari raya. maaf zahir batin. pecah kaca pecah gelas. sudah baca harap balas <---- skema duh. ala2 lelaki melayu terakhir gitu.

    ReplyDelete
  26. Anonymous2:04 PM

    drpd : yengkoz
    kpd : tuan pengarah ptd hafiz
    ucapan : bila mau launch sensasi sahur 2009 ?

    ReplyDelete
  27. Anonymous2:06 PM

    drpd : budak koleq
    kpd : cikgu ah sian
    ucapan : minta maaf banyak2 cikgu.

    ReplyDelete
  28. Anonymous2:07 PM

    drpd : budak koleq 94
    kpd : budak prep school 90
    ucapan : siapa la yang makan oreo sorok dalam tandas tuh baik ngaku. kalau tak. malam ni, kringggg kringgg keeerrringggg <---- fect comang tengah bersungguh menekan loceng ffyyeedegghillll

    ReplyDelete
  29. Anonymous2:09 PM

    drpd : pencuri grub aku
    kpd : grub owner
    ucapan : banyak grub ko ada. macam2 biskut ni. ahhhh alhamdulillah. cubalah zamarolll

    ReplyDelete
  30. Anonymous2:12 PM

    drpd : budak koleq
    kpd : ska mumbai
    ucapan : terimalah ucapan raya2 ala shah rukh khan dari malaysia. balik raya ke tak ?

    ReplyDelete
  31. pelanggan setiamu2:22 PM

    Dr: Aku
    Kpd : Aiwa
    Ucapan : NGA aku mana daaa...dah dekat 15 tahun daaa aku tunggu...

    ReplyDelete
  32. Yang Terkilan2:24 PM

    Dr: Yang Terkilan
    Kpd : Balat
    Ucapan : Aku kecik ati sebenonye korang tak ajak aku makan kfc sekali dalam cube Mpro :)

    ReplyDelete
  33. Yengkoz2:26 PM

    Dr: Yengkoz
    Kpd : Pejal Haslah
    Ucapan : Tera la lu...baru f1 dah pandai buat black out.

    ReplyDelete
  34. Anonymous2:46 PM

    drpd : tokei order sahur
    kpd : budak koleq
    ucapan : malam ni takde nga ta. malam ni nasi kunyit.

    ReplyDelete
  35. pakcik2:46 PM

    Drp: pakcik atas bas kk-telok intan
    Kpd : Joe
    Ucapan : apa pasal la yang hang nak blah koleq sesangat? sebab hang kena rubbing & ada bukti bergambarkah?

    ReplyDelete
  36. Anonymous2:49 PM

    drpd : budak form 1 1990
    kpd : fect prep school 1990
    ucapan : sakit kaki ok duck walk from bangunan form 1 ke prep school. takde exercise lain ke ha ?

    ReplyDelete
  37. Anonymous2:50 PM

    drpd : ajk kelab kembara
    kpd : budak2 kelab kembara
    ucapan : haha bestnyer picnic kat pangkor island. pasang kaset ella usa weiiii

    ReplyDelete
  38. Anonymous2:51 PM

    drpd : makcik kapet
    kpd : noni kapet
    ucapan : sapa tak bayar lagi hutang makcik ni noni. pi lah kutip nak oooiiii

    ReplyDelete
  39. Anonymous2:53 PM

    drpd : koja
    kpd : mangsa penggulingan beradab 1pk1
    ucapan : whateevaaaaa.

    ReplyDelete
  40. drpd : king sekaut
    kpd : peroboh sekaut den
    ucapan : apsal la kome robohkan sekaut den tu ha. habis. mana mau letak semua gergaji yang bocap beli tu. haha

    ReplyDelete
  41. Anonymous3:21 PM

    Kpd: Bochap
    Drp: Mangsa failure anda
    Ucapan: Quality joke anda terjejas ... sila kembali ke paras lawak anda yg biasa.

    ReplyDelete
  42. Anonymous3:24 PM

    drpd : bochap
    kpd : budak kacamata
    ucapan : lawak anda sudah jatuh ke tahap rembell. sila perbaiki. hahaha

    ReplyDelete
  43. Anonymous3:25 PM

    drpd : yengkoz
    kpd : awie
    ucapan : bila mau start carey award. kami rindukan kelocenganmu

    ReplyDelete
  44. Anonymous3:28 PM

    kpd : budak leman
    drpd : budak mat shah
    ucapan : bila nak pergi lembah ni? nak pasang panjut lagi. murtabak pesanan fect iron lagi.

    ReplyDelete
  45. Anonymous3:32 PM

    kpd : bochap
    drpd : doc mot
    ucapan : hahahah lalalalalalala tolong explain kali ke-7 joke ko tadi. tralalallalala. panggggg <----- kena sap teng ngan id.

    ReplyDelete
  46. Anonymous3:34 PM

    kpd : warta crew
    drpd : pasaraya warta
    ucapan : ooooooo curik tm pasaraya warta ya

    ReplyDelete
  47. Anonymous3:35 PM

    kpd : warta crew
    drpd : budak dah paham joke bocap
    ucapan : sila publishkan senarai penerangan joke2 bochap. bold some mote gitu

    ReplyDelete
  48. Anonymous3:42 PM

    kpd : ska mumbai, fadli kiasupore, belly london, fu liverpool, pica dubai, chamat beijingman, mior down under, wawan england dll
    drpd : yengkoz
    ucapan : salam raya dari perantauan. kueh raya dah sampai kat foyer.

    ReplyDelete
  49. hafiznizam4:02 PM

    Drp: hafiznizam
    Kpd: semua
    Ucp: aku pohon maaf dan minta halal makan minum.

    ReplyDelete
  50. Anonymous4:07 PM

    drp: perantau jalanan
    kpd: semua yg mengenali diriku
    ucapan:
    diriku merantau merentas benua
    lautan bergelora ku harungi
    di pagi aidilfitri
    ingatlah aku
    yang merantau ini.

    ReplyDelete
  51. Anonymous4:09 PM

    kpd : perantau jalanan
    drpd : yengkoz
    ucapan : ni pehal ucapan ala2 urtv ni

    ReplyDelete
  52. Drp: Noni Kapet
    Kpd: Mak
    Ucapan: Yang tak bayor Butcher & Che Tam je lg mak..... tak sampai hati nk mintak sbb sama size badan

    ReplyDelete
  53. Drp: Noni
    Kpd: Kristi
    Ucapan: Kenapa kau cakar belakangku!

    ReplyDelete
  54. Drp: Leman
    Kpd: Bdk2 Md Shah
    Ucapan: Ni Carey Award x rasmi ke? Semua ni ucapan2 KNO, Bochap & Idzam je ke ni

    ReplyDelete
  55. Anonymous5:25 PM

    Drp:2PK1
    Kpd : Epit & Kantoque
    Ucapan : We were once witnesses to Epit's full length penis & Kantoque's buttock

    ReplyDelete
  56. Anonymous5:26 PM

    Drp: Monitor Dorm E 1990
    Kpd: Budak2 Dorm E 1990
    Ucapan: Woi sapa yg sangkut plastik air Uncle David kat dawai kelambu. Dah 19 tahun x de orang mengaku lg

    ReplyDelete
  57. Anonymous5:27 PM

    Drp: Uncle David
    Kpd : Prep School 1990
    Ucapan : Pisang goreng! (err mcm ni ke Uncle David menjaja?)

    ReplyDelete
  58. Anonymous5:28 PM

    Drp : Purushotanam
    Kpd : Set D
    Ucapan : Sepandai2 tupai melompat, akhirnya kennnaaaaaaa jugaaaaa

    ReplyDelete
  59. Anonymous5:29 PM

    Drp: Class of 94
    Kpd: En Fairuz Leman
    Ucapan : Cikgu dah upgrade la skrng, tak yah bawak beg2 berat budak Sc 6 anymore.

    ReplyDelete
  60. Anonymous5:29 PM

    Drp: Master Collar @ Mustika
    Kpd: Set A 1990 - 1992
    Ucapan : Collar my collar ku juga ("you know this book, you buy this book, i guarantee you get A1")

    ReplyDelete
  61. Anonymous5:30 PM

    Drp : Editor Warta
    Kpd : Yengko 94
    Ucapan : Tak habis first day lagi dah 60+ ucapan, ha ha memang lepas la KPI this year ha ha

    ReplyDelete
  62. Anonymous7:27 PM

    Drp: Your Senior
    Kpd: All Junior
    Ucapan: Selamat hari raya. Berhati2 di jalan raya. Ingat kpd senior tersayang. Balik raya bawak kuih raya untuk aku... hehehe...:P

    ReplyDelete
  63. Anonymous7:47 PM

    kpd : your junior
    drpd : all seniors
    ucapan : bawak la kueh sendiri. tak 1koleq la camni.

    ReplyDelete
  64. Anonymous7:49 PM

    kpd : tok siak masjid ridzwaniah
    drpd : budak koleq tengah ternganga tunggu berbuka kat dewan carey
    ucapan : sebentar lagi masuklah waktu maghrib untuk kawasan kuala kangsar dan sewaktu dengannya. sireennnnnnnnnn berbunyi. teeeengggggggggggggggggggggg

    ReplyDelete
  65. Anonymous7:49 PM

    kpd : editor warta
    drpd : yengkoz
    ucapan : punya la banyak ucapan. penatlah abang leman nak roll printing nanti. maaf zahir abang leman

    ReplyDelete
  66. Anonymous7:51 PM

    kpd : cikgu hassan hashim
    drpd : yengkoz
    ucapan : ke arah kesejahteraan dan kecemerlangan cikgu! kami mmg sejahtear dengan junior2 kami. selamat hari raya.

    ReplyDelete
  67. Anonymous7:52 PM

    kpd : tokey wayang kapitol
    drpd : tokey wayang rex
    ucapan : gua tayang jurassic park, lu tayang blue lagoon ok. kongxi raya!

    ReplyDelete
  68. Anonymous7:53 PM

    kpd : cikgu ec lim
    drpd : budak prep school 90
    ucapan : mana tiket waran kami cikgu. kami nak balik raya ni

    ReplyDelete
  69. Anonymous7:54 PM

    kpd : budak prep school
    drpd : cikgu ec lim
    ucapan : eh saya sudah bagi sama rahimi. eh silap rafizi. dia tarak bagi kamu ke ? aiiyyaaaaaaa lafizi woooo

    ReplyDelete
  70. Anonymous7:55 PM

    kpd : tok siak masjid ridzwaniah
    drpd : bilal
    ucapan : mengapa kamu pula yang tekan siren ni ? hari ni turn aku la.

    ReplyDelete
  71. Anonymous7:55 PM

    Dr : Editor Warta
    Kpd : Yengkoz
    Ucapan : Hoi masa bukak pose pun sempat lagi?

    ReplyDelete
  72. Anonymous7:57 PM

    kpd : presiden bru 94
    drpd : yengkoz
    ucapan : i know what u did last raya inside the cube in the big school surau. kantoi!

    ReplyDelete
  73. Anonymous7:57 PM

    Dr : Monitor PK1 second term
    Kpd : EC Lim
    Ucapan : Aiyyya Cikgu, cikgu bagi Lahimi la, cikgu tak tahu Lahimi dah diguling. Lahimi merajuk buang itu tiket la.

    ReplyDelete
  74. Anonymous7:57 PM

    Drp : Yengko
    Kpd : Pres BRU 94
    Ucapan : At least Agama kitorang A1 la!

    ReplyDelete
  75. Anonymous7:58 PM

    kpd : budak prep school 90
    drpd : fect comang
    ucapan : make sure hafal semua lirik, eh silap... wirid yang saya bagi. malam sorang2 datang kat tingkap tepi cube saya.

    ReplyDelete
  76. Anonymous8:01 PM

    kpd : juzaili jasmay
    drpd : yengkoz
    ucapan : mana kau menghilang saudaraku. tak mau kah kau seglamer adikmu.

    ReplyDelete
  77. Anonymous8:02 PM

    kpd : fahmi
    drpd : epito
    ucapan : lepas ni cuba masuk dalam trolley bag akademi fantasia ni tau. pasti muat!

    ReplyDelete
  78. Anonymous8:03 PM

    kpd : fahmi
    drpd : korang
    ucapan : sampai hati korang suruh aku masuk dalam beg ni. lemas ok.

    ReplyDelete
  79. Anonymous8:12 PM

    kpd : presiden batch 94
    drpd : yengkoz
    ucapan : malam ni kitaorang nak solat terawih kat masjid ubudiah la. boleh la. boleh la.

    ReplyDelete
  80. Anonymous8:12 PM

    kpd : yengkoz
    drpd : presiden kamu
    ucapan : boleh blah! rammpaaaaaaaaa. cabootttttt

    ReplyDelete
  81. Anonymous8:20 PM

    Drp: Ex-boss
    Kpd: Noni-Kapet
    Ucapan: I'll sue your a**!

    ReplyDelete
  82. Anonymous8:29 PM

    Dr : Alleycats
    Kpd : Butterfingers
    Ucp : Kaseeeyyyy Padduuuuuuu

    ReplyDelete
  83. Anonymous8:37 PM

    Drp: Ezrin
    Kpd: Didee dan Gadaffi
    Ucapan: Tahanlah nafsu serakah mu di bulan puasa ni...

    ReplyDelete
  84. Anonymous8:43 PM

    Drp: Presiden BBC
    Kpd: Orien Capitol
    Ucp: Kitaorang buat baju dulu laa...

    ReplyDelete
  85. Anonymous9:20 PM

    Kpd: Shahrin Jaminan
    Drp: Balai Polis Paka
    Ucp: Tanak tumpang kitorang ke tahun ni ?

    ReplyDelete
  86. Anonymous9:26 PM

    Kpd: Ezrin
    Dr: Peminatmu
    Ucapan: JKK

    ReplyDelete
  87. Drp: Noni Kapet
    Kpd: Anonymous
    Ucapan : Selamba ajak ex-boss aku kat sini!

    ReplyDelete
  88. Anonymous10:25 PM

    Drp: Noni
    Kpd: Raf
    Ucapan: Saiz baju kita sama

    ReplyDelete
  89. Anonymous11:08 PM

    kpd : bebudak bola desert 92
    drpd : team kapal layar
    ucapan : boleh kitaorang join bola kat desert ?

    ReplyDelete
  90. Anonymous11:08 PM

    kpd : butterfingers
    drpd : yengkoz
    ucapan : kasi main satu lagu. istana kuning di kuala kangsar, bandar diraja negeri perak......

    ReplyDelete
  91. Anonymous11:08 PM

    kpd : cikgu baharuddin
    drpd : yengkoz
    ucapan : peritnyer cikgu bila kena penangan belt kulit cikgu lepas sukantara hati tu. seminggu saya merana cikgu.

    ReplyDelete
  92. Anonymous11:08 PM

    kpd : uncle salam
    drpd : yengkoz nh91
    ucapan : goreng pisang 2 uncle, air purple (ke ribena?) 1 tau

    ReplyDelete
  93. Anonymous11:08 PM

    kpd : ajk reunion 2014
    drpd : yengkoz
    ucapan : reunion 20 tahun kita buat kat oversea la. kat eton college ke.

    ReplyDelete
  94. Anonymous11:09 PM

    kpd : gadap
    drpd : desk mate ko 1pk1
    ucapan : habis la ko tak bawak kain hari ni. ko pakai saputangan je la cover peha masa class ugama ustaz latib nanti

    ReplyDelete
  95. Anonymous11:09 PM

    kpd : yengkoz
    drpd : tuan tanah dewan merdeka
    ucapan : terima kasih sebab buat grand reunion 2008. sejarah tercipta koranglah last sekali buat dinner grandeur kat sini

    ReplyDelete
  96. Anonymous11:09 PM

    kpd : yengkoz
    drpd : owner yutloy
    ucapan : pau siap 2.30pm ok. apsal korang datang awal ni. nak melados la tu

    ReplyDelete
  97. Anonymous11:09 PM

    kpd : yengkoz
    drpd : tokei kedai rahmaniah
    ucapan : nasi goreng sotong siaappppppp, siapa punya ?

    ReplyDelete
  98. Anonymous11:09 PM

    kpd : yengkoz
    drpd : tokei kfc kuale
    ucapan : kome bila lagi nak datang kfc kuale ni yeop!

    ReplyDelete
  99. Anonymous11:15 PM

    Drp : raf
    kpd : Noni
    Ucapan : Pandai la kau. Tu kalau kau nak suruh aku pakai gown baju mengandung boleh la.

    ReplyDelete
  100. Anonymous11:16 PM

    Drp : Noni Kapet
    Kpd : Yengkoz
    Ucapan : yeaaaayyy aku dpt ucapan ke-100!

    ReplyDelete
  101. Anonymous3:37 AM

    Drp: Noni
    Kpd: Raf
    Ucapan: Kalau suka apa salahnya

    ReplyDelete
  102. Drp : Sub-Yengko94
    Kpd : Syeikh Ezrin
    Ucapan : Ya Sheikh! Jangan lah kamu berputus-asa dgn budak2 koleq94 ni lantas dikau akhiri siri bulanan session mu itu.

    Walaupun dikau mencuba tambah tarikan dgn mengadakan Sessionita (tapi takde awek yg mari pun), mereka tetap liat utk menghadirkan diri.

    Ternyata sejarah telah tertulis, batch '94 ni lebih minat lagi nak tgk wayang drpd pergi Usrah anjuran Comang. Even, presiden BRU '94 pun tak dpt A1 dlm Agama SPM.

    ReplyDelete
  103. Drp : aku
    Kpd : Raf
    Ucp : Jadi ke mu nok nikah december ni? cuti aku nok habih doh!!

    ReplyDelete
  104. Drp : ezam
    Kpd : Noni
    Ucp : Bila nak repeat Volleyball ni? aku dah train KNO dah.

    ReplyDelete
  105. fect PV8:18 AM

    Drp : fect PV
    Kpd : PV tribes
    Ucp : aku saje je lupa tekan loceng lights off masa 1st day aku kat PV..nak test tahap integriti korang

    ReplyDelete
  106. Fect PV lagi..8:19 AM

    Drp : Fect PV
    Kpd : Toje
    Ucp : apsal kiub aku wangi je lepas aku balik weekend?

    ReplyDelete
  107. bcp unlimited8:20 AM

    Kpd : KD
    Drp : AJK KB
    Ucp : ade beran?

    ReplyDelete
  108. Anonymous8:20 AM

    kpd : fect pv
    drpd : pv tribes
    ucapan : haha loceng tu kat mana eh ? lupa plak aku....

    ReplyDelete
  109. Anonymous8:21 AM

    kpd : bochap
    drpd : budak dorm 3
    ucapan : dengar cerita abang nak jadi model calvin klein kan. tabik la bang! haha

    ReplyDelete
  110. Anonymous8:30 AM

    kpd : yengkoz
    drpd : sub-yengkoz
    ucapan : bila nak pasang lampu liplap kat big school ni? pasang sekarang la baru cun!

    ReplyDelete
  111. Anonymous8:31 AM

    Drpd: Psycho
    Kpd: Kartika Seri Dewi
    Ucapan: You punye reverse psycho power laa.. kalah I!!!

    ReplyDelete
  112. Anonymous8:31 AM

    kpd : yengkoz
    drpd : fec nh 91
    ucapan : pagi ni sahur kat dining hall nh. jangan nak mengada-ngada pergi big school

    ReplyDelete
  113. Anonymous8:33 AM

    Drpd: senior
    Kpd: Hasanuddin 9498
    Ucapan: Baca blog batch sendiri laa!!

    ReplyDelete
  114. Anonymous8:38 AM

    kpd : psyco
    drpd : saiko sebenar
    ucapan : saya lagi saiko ok. tak caya tanya la prs saya.

    ReplyDelete
  115. Anonymous8:39 AM

    kpd : poqpeq
    drpd : samhong
    ucapan : sap tenggggggg panggggg

    ReplyDelete
  116. Anonymous8:56 AM

    kpd : tokei order
    drpd : pak guard
    ucapan : order sampai kul 3.20am kejutkan pakcik. zzzzzzz zzzz zzzzz

    ReplyDelete
  117. Anonymous9:02 AM

    Drpd: Kristi
    Kpd: Tuan Noni
    Ucapan: Cakar depan takde effect.. penebat aka lemak tebal sangat!

    ReplyDelete
  118. Anonymous9:05 AM

    Drpd: Balai Polis Kerteh
    Kpd: Shahrin Jaminan
    Ucapan: Tahun nie kalau ada apa2 problem contact kami yer, Balai Polis Paka under renovation sekarang.

    ReplyDelete
  119. Anonymous10:10 AM

    kpd : Balai Polis Kerteh
    drpd : Balai Polis Paka
    ucapan : Ini budaj pandei2 saja tidur dalam bas. sepandai2 shahrin tidur dalam bas, akhirnya dalam kereta polis jua. terimmaaa kaaseyyy

    ReplyDelete
  120. Anonymous10:53 AM

    kpd : budak big school
    drpd : fadhil
    ucapan : cepat sikit mandi-manda tu. hari ni kita beratur awal. kita mesti menang lawan jalan dengan budak pavi jumaat kejap lagi

    ReplyDelete
  121. Anonymous11:38 AM

    Drpd: Ahli persatuan menantu negeri terengganu (E68)
    Kpd : Batch 94 org ganu
    Ucapan: Aku balik bukit payung.....jom meet up!

    ReplyDelete
  122. Anonymous11:40 AM

    kpd : ahli ganu menantu 94
    drpd : urban boyz
    ucapan : kirim satar ngan ikan goreng tepong!

    ReplyDelete
  123. Anonymous11:41 AM

    kpd : yengkoz 94
    drpd : tok siak ridzwaniah
    ucapan : apahal semua tidur baik punya masa khutbah kat dalam aquarium ni? tak cukup tidur ka ?

    ReplyDelete
  124. Anonymous11:42 AM

    kpd : mohd nadzrie
    drpd : tok siak ridzwaniah
    ucapan :hang jangan nak dok tidoooo ja kerja dalam cube noooooo

    ReplyDelete
  125. missing u12:36 PM

    Drp : Miss camping
    Kpd : Miss Laiha Mat Kiah
    Ucp : pecer?

    ReplyDelete
  126. Anonymous1:16 PM

    Drp: Miss Aiku Ching
    Kpd: Hail Zam
    Ucp: ucapan aku bell

    ReplyDelete
  127. bukan awi2:21 PM

    Drp : bapak itik
    kpd : anak itik
    ucp : anak itik tok wi mati dalam kolam, buat apa awi, buat company profile

    ReplyDelete
  128. Anonymous2:30 PM

    Drp : Bapak Itik - Noni & Chamat
    Kpd : Awi
    Ucapan : Ha ha pedih & sinis, kena sindir pasal company profile. Nnt aku coba buatkan masa Merdeka!

    ReplyDelete
  129. Anonymous2:48 PM

    kpd : fec prep school 90
    drpd : budak prep school 90
    ucapan : sedap plak kalau dapat tido petang2 lepas solat jumaat ni kan.

    ReplyDelete
  130. Anonymous2:49 PM

    kpd : miss camping
    drpd : miss u
    ucapan : bochap tak keruan la minggu ni. camner eh ?

    ReplyDelete
  131. Anonymous2:50 PM

    kpd : miss aiku ching
    drpd : miss u
    ucapan : kau tak solat ke apa tadi ? siap sibuk bagi ucapan ala2 warta ni. baik ngaku cepat. hik3x

    ReplyDelete
  132. Anonymous2:57 PM

    kpd : yengkoz science 6
    drpd : cikgu fairuz
    ucapan : sudah. serik saya naik gunung dengan kamu. sesat barat lagi. kena bawak minyak masak plak tu

    ReplyDelete
  133. Anonymous3:10 PM

    kpd : doc mot
    drpd : bochap
    ucapan : sudah-sudah la tuh dengan aku menerangkan padamu pasal joke-joke tersebut. aku pasrah.

    ReplyDelete
  134. Anonymous3:11 PM

    kpd : budak selalu beli hiro kat koop
    drpd : ajk koop
    ucapan : hiro sold out. gazza baru order. minggu depan sampai. maaf ya.

    ReplyDelete
  135. Anonymous3:17 PM

    kpd : budak pk2
    drpd : cikgu ghazi
    ucapan : ha apa lagi! pergi la lari padang prep school ni 2 round. sekarang!

    ReplyDelete
  136. Anonymous3:17 PM

    kpd : ciku ghazi
    drpd : budak pk2
    ucapan : ala cikgu. segan la nanti. habislah keyengkozan kami cikgu.

    ReplyDelete
  137. Anonymous3:17 PM

    kpd : budak pk2
    drpd : cikgu ghazi
    ucapan : ah yengkoz tak yengkoz. pergi lari. biar semua tengok kamu. sekarang pergi!

    ReplyDelete
  138. Anonymous3:17 PM

    kpd : bebudak lain yg tengah tengok
    drpd : budak pk2
    ucapan : best jugak lari padang ni kan. ramai-ramai gitu. glamer u

    ReplyDelete
  139. Anonymous3:17 PM

    kpd : cikgu ghazi
    drpd : budak pk2
    ucapan : ok dah cikgu. penat tau. hilang stamina. sekarang dah bau bacin berpeluh. macam mana ni cikgu?

    ReplyDelete
  140. Anonymous3:27 PM

    kpd : budak koleq
    drpd : ckgu yeop zain
    ucapan : sekarang semua berbaris kat tepi kolam renang tuh. cepat!

    ReplyDelete
  141. Anonymous3:28 PM

    kpd : cikgu yeop zain
    drpd : budak koleq
    ucapan : kita nak buat apa ni cikgu? saya tak pandai berenang. kasihanilah saya

    ReplyDelete
  142. Anonymous3:28 PM

    kpd : budak koleq
    drpd : cikgu yeop zain
    ucapan : diam! sekarang masuk dalam kolam satu persatu <---- sambil menolak setiap seorang ke dalam kolam

    ReplyDelete
  143. Anonymous3:28 PM

    kpd : cikgu yeop zain
    drpd : budak koleq
    ucapan : cikgu kejam la. habis berkarat buckle besi kat swimming trunk saya tau

    ReplyDelete
  144. Anonymous3:28 PM

    kpd : budak koleq
    drpd : cikgu yeop zain
    ucapan : sapa2 yg tak tahu berenang ambil pelampung ni. kalau saya tak buat macam ni. sampai umur 32 pun kamu tak reti berenang.

    ReplyDelete
  145. Anonymous3:40 PM

    Drp: Penkritik
    Kpd: Penulis Drama
    Ucp: Bochap lagi best

    ReplyDelete
  146. Anonymous4:11 PM

    kpd : yengkoz
    drpd : tokei cendol depan masjid
    ucapan : tak nak beli cendol pakcik ke nak. pakcik bagi diskaun ni

    ReplyDelete
  147. Anonymous4:13 PM

    kpd : budak band
    drpd : drum major
    ucapan : tahun ni kita ada 7 dummies. kawad make sure kalahkan kadet bom! barisssaannnnn

    ReplyDelete
  148. Anonymous4:14 PM

    kpd : uncle jaga library
    drpd : librarian aka...
    ucapan : selamat hari raya uncle. nanti kami datang rumah ya

    ReplyDelete
  149. Anonymous5:18 PM

    Kpd: Drum Major Sementara 93 (Doc Mot)
    Drp: Budak Band 93
    Ucapan : Apa punye jalan ko bawak ni????

    ReplyDelete
  150. Anonymous5:19 PM

    Kpd: Orang pakai towel dengan bawak gayung masa firedrill
    Drp: Anti Sexy
    Ucapan: Nanti aku cadangkan hukuman sebat (bukan cakar)

    ReplyDelete
  151. Anonymous5:20 PM

    Kpd: Ayul
    Drp: Petet 95
    Ucapan : Apa ni letak airludah campur kacang kat railing tangga library ni?

    ReplyDelete
  152. Anonymous5:22 PM

    Kpd : Bangkai kucing depan toilet NH
    Dpd : Tukang letak bedak
    Ucapan : Lain kali aku pakai parfume pulak

    ReplyDelete
  153. Anonymous5:23 PM

    Kpd : Orang jatuh lubang blok F3
    Dpd : Tukang tengok dan tukang gelak
    Ucapan : Maafkan kami...MUAHAHAHA

    ReplyDelete
  154. Anonymous5:24 PM

    Drp : Budak band
    Kpd : Anonymous
    Ucapan : Selamba cakap budak band dummies (kalau ada pun Pejal sorang je ha ha)

    ReplyDelete
  155. Anonymous5:25 PM

    Kpd : Dr Madad
    Dpd : Musyek
    Ucapan : Awak faham tak? (i.e awak dengar tak)

    ReplyDelete
  156. Anonymous5:26 PM

    Kpd : Musyek
    Dpd : Dr Madad
    Ucapan : Saya faham! Awak faham tak?!!

    ReplyDelete
  157. Anonymous5:26 PM

    Drp : Budak bawak gayung & pakai towel masa firedrill
    Kpd : Yengkoz
    Ucapan : Nasib baik ada betis aku & bedmate aku yg ber-california mlm tu. Kalau tak korang yg kena sebat ngn ID muahahahaha.

    ReplyDelete
  158. Anonymous5:27 PM

    Kpd : Ayam Belanda Taman Science
    Dpd : F1 90
    Ucapan : Kecoh aaaaa

    ReplyDelete
  159. Anonymous5:29 PM

    Kpd : Enche B
    Dpd : Ibu jari
    Ucapan : Apsal kita macam pelik aaa?

    ReplyDelete
  160. Anonymous7:12 PM

    kpd : pakcik saudiah
    drpd : yengkoz
    ucapan : kasi itu nasi puteh, ayam goreng, sayur, timun, sambal. kuah lemak kasi lebey sket. cantek! yummyyyy

    ReplyDelete
  161. Anonymous12:22 AM

    Drp: Jari Kanan
    Kpd: Jari Kiri
    Ucp: Gentel ... gentel ... gentel ..

    ReplyDelete
  162. Anonymous12:25 AM

    Drp: Jari Kiri
    Kpd: Jari Kanan
    Ucapang : Korek Korek Korek

    ReplyDelete
  163. bukan kno1:56 PM

    drp : celebrity blogger
    kpd : celebrity sensodyne
    ucp : we are famous...

    ReplyDelete
  164. fishballers11:27 PM

    drp: azizam din
    kpd: jasman hassan
    ucp: lari ye....

    ReplyDelete
  165. Anonymous11:43 PM

    kpd: pakcik library
    dpd : penggemar karipap
    ucapan : tetiba aku teringat karipapmu....

    ReplyDelete
  166. Anonymous12:13 PM

    Drp : Tetamu jemputan last minute
    Kpd : Chamat
    Ucapan : Aku ingat dh lambat 10 minit boleh berbuka & makan straight. Ghupa2nya kena tunggu 10 minit lagi nooo....

    ReplyDelete
  167. Anonymous12:13 PM

    Drp : Noni
    Kpd : Chamat
    Ucapan : China tak leh access blogspot, so sila sub-contract kan ucapan kat aku

    ReplyDelete
  168. Anonymous12:14 PM

    Drp : Tungkid
    Kpd : Epit
    Ucapan : Kau tak jawab lg soalan aku - "sahur ada ke tak tahun ni?"

    ReplyDelete
  169. Anonymous12:15 PM

    Drp : Noni
    Kpd : Yengkoz
    Ucapan : Aku rasa kita tukar theme tahun ni - kita sahur kedai mamak; Pelita Subang Jaya seksyen 15, kita book area atas tu cukup for us semua.

    ReplyDelete
  170. yengko1397:31 AM

    kpd : noni
    drp : yengkoz
    ucp : aku setuju dgn pelita seksyen 15

    ReplyDelete
  171. Anonymous6:08 PM

    Drpd: Mangsa Tapak Kaki ID
    Kpd : ID
    Ucapan: Tak pa lah bro kalau lu tak mau mintak mahap. Gua tak kisah pun. Gua tak kecik ati pun. Yang penting lu hepi, gua hepi. Gua tau lu memang makan dalam sebab kitorang Yengkoz memang tak berkenan dengan lu. Anyway, lu buat la hal lu sendirik. Jumpa kat akhirat...

    ReplyDelete
  172. Anonymous11:02 PM

    Drp: Dr.M
    Kpd: ID
    Ucapan: Kesian ...

    ReplyDelete
  173. Anonymous8:23 AM

    drpd : yengkoz
    kpd : fec prep school
    ucapan : penat woooo keliling dining hall bawak tray besi tu... nak makan lagi kan. kejam la. hikhikhik

    ReplyDelete
  174. Anonymous8:23 AM

    drpd : yengkoz
    kpd : kontraktor kolah nh 91
    ucapan : giler apa buat kolah pakai pasir sungai. habis runtuh ok. nasib baik takde yang mati.

    ReplyDelete
  175. Anonymous8:23 AM

    drpd : yengkoz
    kpd : set2 sabah & sarawak
    ucapan : bila nak buat gathering kat kuching ni. kamek rindu.

    ReplyDelete
  176. Anonymous8:23 AM

    drpd : yengkoz
    kpd : noradli parsada
    ucapan : lama sudah kami tak ketemu kamu bahhhh. dengar cerita kamu di jab perhutanan bah.

    ReplyDelete
  177. Anonymous8:23 AM

    drpd : yengkoz
    kpd : exco kpkm
    ucapan : kicap aku manaaaaaa deiiii

    ReplyDelete
  178. Anonymous8:28 AM

    kpd : set2 pantai timur
    drpd : set2 uthaga
    ucapan : hang pa raya kat mana tahun ni noooooooo

    ReplyDelete
  179. Anonymous8:28 AM

    kpd : kedai gunting rambut guna
    drpd : yengkoz
    ucapan : terima kasih di atas jasa2 menggunting rambut batch. hik3

    ReplyDelete
  180. Anonymous8:28 AM

    kpd : pakcik yang menyelam dalam tangki najis prep school
    drpd : yengkoz
    ucapan : wa tabik la sama lu pakcik. cuma tak bawak tangki oksigen je kan. tabik springgggg !

    ReplyDelete
  181. Anonymous8:28 AM

    kpd : semua hantu2 kat koleq
    drpd : yengkoz
    ucapan : bulan puasa ni kira vss la korang kan.

    ReplyDelete
  182. Anonymous8:28 AM

    kpd : yengkoz
    drpd : yengkoz
    ucapan : siapa ada uniphone ? aku nak buat call ni. tolong!

    ReplyDelete
  183. Anonymous8:36 AM

    kpd : doc mot
    drpd : dorm e
    ucapan : sekali pun ketinggianmu tidak ku kenang, tatapi katil panjangmu tatap menjadi pojaan hatiku. selamat hari raya doc mot!

    ReplyDelete
  184. Anonymous8:37 AM

    kpd : cikgu baharuddin
    drpd : doc mot
    ucapan : malam ni saya ada satu komplen cikgu. katil saya pendek la. mohon perkenan untuk memanjangkan seinchi ya

    ReplyDelete
  185. Anonymous8:37 AM

    kpd : doc mot
    drpd : gedebe
    ucapan : katil panjang ikea siappppppPPP!

    ReplyDelete
  186. Anonymous8:37 AM

    kpd : azim
    drpd : miss liew
    ucapan : ini electron campur itu kemalaran, berapa kah mol nya azim ?

    ReplyDelete
  187. Anonymous8:37 AM

    kpd : owner boy london
    drpd : yengkoz
    ucapan : siapa punya sotong ni deiiii. ngaku la. dah dekat 20 tahun dah ni deiiii

    ReplyDelete
  188. Anonymous8:41 AM

    kpd : chamat
    drpd : saya suka tido dalam cube
    ucapan : lousy t shirt satu!

    ReplyDelete
  189. Anonymous8:41 AM

    kpd : suka tido dalam cube
    drpd : chamat
    ucapan : tunggu la aku balik nanti. lari 5km dulu jom!

    ReplyDelete
  190. Anonymous8:41 AM

    kpd : ustaz rock
    drpd : yengkoz
    ucapan : gaya ustaz memegang parang memarang durian mmg klasik la ustaz. tiada tandingan.

    ReplyDelete
  191. Anonymous8:41 AM

    kpd : pbsm
    drpd : atlet koleq
    ucapan : jangan spray peha ku. aku tak mau tulang2 ku retak dikemudian hari

    ReplyDelete
  192. Anonymous8:41 AM

    kpd : yengkoz
    drpd : cikgu munizam
    ucapan : awang mmg tak paham konsep.

    ReplyDelete
  193. Anonymous8:52 AM

    kpd : cikgu hassan hashim
    drpd : yengkoz
    ucapan : nyanyian lagu hindustan cikgu masa obw 94 sungguh menggamit hadirin. hik3

    ReplyDelete
  194. Anonymous8:52 AM

    kpd : mcc koleq
    drpd : yengkoz
    ucapan : nak lagu raya style eon nyanyian raja ema dengan jamal abdillah tu. nostalgia kan.

    ReplyDelete
  195. Anonymous8:52 AM

    kpd : yengkoz
    drpd : mcc koleq
    ucapan : lagu janji tinggal janji kru ditujukan kepada calon2 spm 94

    ReplyDelete
  196. Anonymous8:52 AM

    kpd : mcc koleq
    drpd : yengkoz
    ucapan : nak sekali lagu roxette. jiwang karat ni.

    ReplyDelete
  197. Anonymous8:52 AM

    kpd : mcc koleq
    drpd : yengkoz
    ucapan : pasang lagu step by step nkotb satu!

    ReplyDelete
  198. Anonymous1:14 PM

    kpd : ezam (e-commerce)
    drpd : fadli riza
    ucapan : kek lapis betik sattuuuu !

    ReplyDelete
  199. Anonymous1:14 PM

    drp : idzam
    kpd : noor
    ucp : siapa ezam?

    ReplyDelete
  200. Anonymous1:15 PM

    kpd : kek lapis almond
    drpd : kek lapis betik
    ucapan : membetik nampak.

    ReplyDelete