Tuesday, July 22, 2008

College Round Up: July 08's Edition

1) Fardhu Kifayah Melawat Muta Kahwin

Oleh sebab penstrukturan semula subsidi, hampeh punya budak batch semua tolak-menolak tak nak pegi wedding Muta. Maka seperti biasa ada lah wakil-wakil batch yang terpaksa melakukan fardhu kifayah ni dan menghantar wakil i.e. aku, Pak Tuan, Idzam (satu kereta dari KL) dan disertai oleh most available bachelor (among pak cik2) di Ipoh iaitu En Fadhil Datuk Hj Azman and most boyot in Ipoh En Didee Ezral.



Muta ni satu-satunya housemate aku seumur hidup. Dua tahun dia lepak dengan aku. By the time kitorang grad; aku tukar course jadi benda lain, dia pun tak nak continue clinical lepas medic study and tiba2 jadi Electrical & Electronics Engineer pulak.

Muta kaki jamming, attic kat rumah kitorang dulu jadi studio dia.

Dia tak pernah miss reunion kat UK (walaupun dituduh hadir ke reunion sebab nak bataq, masa kat koleq dulu wakil Leman dalam pertandingan Kingtaktion).



Quotation Muta yang paling aku ingat:

"Buat apa la kau tumis bawang semua nak masak Maggi, defeat the purpose of mee segera la" (dia selalu komen aku cerewet masa masak sebab nak makan Maggi pun kena tumbuk and tumis bawang).

Selamat berbahagia Muta - aku punya wedding kat tak datang 5 tahun aku maki kau.

Lagi gambo Muta kahwin di sini.


2) Kejaguhan Fadhil Datuk Haji Azman sebagai champion golf di Ipoh

F: Korang apsal tak main golf.... tengok aku dah bla bla bla

Pakcik A: (datang bersalam and bertepuk2, mesra benor gayanya) Eehh kamu.... &8*(%%$

F: Cuba kau teka berapa umur dia?

R: 60 tahun?

F: Isssyy tu dah 73 tahun tu, bini 2... bla bla bla

....... perkara ini berlangsung 2-3 kali sepanjang majlis perkahwinan

C: Oi Fadhil, mana kau kenal pak cik2 tua ni semua?

F: Laaaa ni golf buddies aku.....

C: (terburai dan tersembur keluar nasi) Patut lah kau hebat main golf kat sini, tengok la sapa main golf sekali ngan kau.... (apply kan bahasa Peghok yang pekat di sini)


3) Notis Mesyuarat Virtual Bapak2 Lepas Bini Tidur

Dari Hj Botchap:

Tepat jam 12 ya..bila semua yang dikasihi beradu di ranjang. Jangan lupa temujanji anda malam ini Ahli Mesyuarat Virtual :

R-we (bapa ke pasar)

Radin ( bapa saudagar minyak )

Khalid (newborn big dedikul)

Dzul Atfi (pendatang baru)

Bo Chap Kipas Udang (bapa mithali rafia)

gayaH (bapa borek)

Agenda:

Perutusan Bapa Pengerusi

Perkara-perkara Membangkit (selain dari nafsu)

Pembentangan SD PI BALA'ABALACLAVE

Usul Tidak Percaya kepada Dato G-kon

Lain-lain Hal

Penutup

Nota: G-kon = Gadafi Konek


4) Minggu Emo

Oleh kerana penstrukturan subsidi minyak (dan disebabkan batch ni banyak pulak yang jadi orang minyak dengan PETRONAS iaitu majikan terbesar di batch ini), maka banyakla perbincangan pasal harga minyak.

Citer minyak ni pun macam gas butana dan propana la jugak kot (mengikut kata Miss Liew), kalau ada spark sikit senang meletup.

Jadi meletup lah dua minggu lepas jadi minggu emo. Semua orang emo. Balas email sikit pun emo. Salah gelak pun emo. Nyaris nak settle kat squash court.

Tapi setelah disiasat oleh SB (di bawah AJK Keselematan Batch Hj Botchap), rupa-rupanya ada batu api yang jadi "spark" sehingga menjadi minggu emo.

Tertuduh yang jadi batu api adalah teruna tua (TERTUA) dalam batch iaitu KNO. Tertua ini yang terkenal dengan kegilaan masuk Treasure Hunt, cuba melepaskan geram tak dapat masuk Treasure Hunt banyak2 sebab harga minyak tinggi dengan mengapi-apikan satu batch.

Kita telah ada 2-3 orang yang sanggup buat SD untuk mengesahkan/membuktikan dakwaan ini, walaupun setakat ini ia tidak akan melibatkan DNA.

Bukti-bukti awal:





5) Google Semakin Lucah

AJK Batch Keselamatan Internet (Hj Botchap lagi) telah diamanahkan untuk menghubungi Google kerana berkelakuan tidak sopan dengan batch kami. Google ni memang ada masalah la ngan kitorang, dulu selamba suspend Male-ing List batch sebab tak cukup bandwidth, kata boleh hantar sebanyak mungkin.

Sekarang, asyik rekomen benda2 romen kat kitorang walaupun kitorang langsung tak berminat. Tengok iklan2 Google kat bawah ni:



10 comments:

  1. 1. kau taruk lagi perkataan lucah2 tu, saja nak la tu nak naikkan ranking ala2 zarzan

    2. pengakuan : aritu aku dah bgtau kat 2-3 org masa st08, anyway, ada la skali dua tu male-ing list kena suspend masa carey race dan semua org maki2 sbb nak cecah 7000 email.... sebnarnya... it was me... hahahahahahahaaaaaa

    3. owh, iklan yg kaitkan dgn nikah org indonesia tu tak taruk lak.

    ReplyDelete
  2. setingganoverfloor9:06 AM

    hahaha (merujuk kepada para 2)...

    awie memang ada buat pengakuan itu hari untuk ajk2 yang datang awal je kot.

    ReplyDelete
  3. noni-malas-sign11:37 PM

    1) ha ha blog batch x de macam2 ad x macam blog KNizam. Murah la Knizam. So kalau semua dtng cari porn kat sini, jumpa pun gambo muta sengih. kita x dpt satu sen pun.

    2) dah la menyamar jadi kak ramlah. lepas tu buat stunt mcm ni. nasib baik kau partner-in-crime aku beli cempedak goreng uncle david. kalau x aku dah kempen buang batch.

    3) sensitip la nikah orng indon skrng. x bleh lah incriminate diri sendiri. x caya tanya mat said gigi.

    ReplyDelete
  4. a-noni-mous6:28 AM

    "Selamat berbahagia Muta - aku punya wedding kat tak datang 5 tahun aku maki kau."


    noni, wedding ko nanti sape la nak datang, masa tuh harga minyak dah RM 27.70 seliter baru ko nak kahwin..
    aku kayuh basikal jer la gi wedding ko.

    ReplyDelete
  5. Noni-malas-sign8:58 PM

    pandai la kau a-noni.

    kalau minyak 50 sen seliter hari tu pun kau x pegi wedding muta.

    kalau lah aku kahwin korang x dtng aku dengan sendirinya isytihar keluar batch and masuk batch lain.

    eyh dah bosan la senyap gler.

    bila masa nak buat mcd club ni.

    ReplyDelete
  6. a-noni-mous2:20 PM

    kat east coast McD club..
    kat KLCC A&W club hehehe

    ReplyDelete
  7. a-noni-mous2:23 PM

    "kalau lah aku kahwin korang x dtng aku dengan sendirinya isytihar keluar batch and masuk batch lain."

    cepat la wehh carikan calon utk rough kawen, pastu kite pakat2 tak pegi reception die.. lagi cepat die join batch lain, lagi baekk! hehehe...

    ReplyDelete
  8. Anonymous9:39 PM

    cakap cam confident ade calon

    ReplyDelete
  9. Googlebot1:05 PM

    For your information, Google ad will publish best matched advert with the content of a page such as conversation in Gmail.

    ReplyDelete