Sunday, October 18, 2009

Raya Di Sana Sini



ANECDOTES

Part I:

"I don't know about other people, but I definitely will turn up in full Malay. You can count on me"

"Eh betul ke korang nak pakai full Malay ni?"

"Yaaa ahh semua orang dah set dah"

Last-last Pyan ngan Picca je turn up macam anak teruna pakai full Malay siap ngan samping koleq. Picca sebab Pyan yang ambik dia so tengok Pyan pakai full Malay, dia pun pakai full Malay.

Mula-mula tu Pyan & Picca duduk kat satu corner kat bilik belakang dekat ngn lawn Chamat, tak keluar2. So kitorang kena lah pi mengadap dia nak meraikan orang yang kena kincing. Ha ha lama jugak diorang nak datang kat meja yg kitorang buat port kat depan.

Part II:

Chibiok dengan jam mas dia yang berat sampai senget sebelah badan.

Part III:

Khalid cuba melamar anak Poqpeq for anak dia, tapi Poqpeq nak letak hantaran mahal2 giler.

Part IV:

Idzam & Ayu bersalam-salam bagai nak rak sebab nak balik.

Tak sampai 15 minit ada balik.

Rupa-rupanya tertinggal kasut anak.

Part V:

Jita talking to Fahmi (anak Mr Anand):

"Eyh eyh dah besar dah.."

Kitorang gelak sakan sebab Jita ingat si Fahmi tu Faiz yg Mr Anand & Cikgu Yatie selalu bawak masa kitorang kat koleq.

Dulu pun Faiz dah 4 - 5 tahun, kalau after 15 years budak tu baru membesar 5 tahun, I would be very worried.

6 comments:

  1. ruff, nape kau piss diorang haha

    ReplyDelete
  2. e70 dan e762:50 PM

    Aku rasa en pica ngan pyan bukan dikincing, cuma nak mengconfirmkan yang ruff memang suka kencing...tak kan la depa saja nak kena kencing...mesti depa saje nak syok2 pakai samping koleq menandakan masih maintain lagi..hehehehe

    ReplyDelete
  3. ha ha aku memang nak pakai full malay, tp seperti biasa sepanjang zaman, kena lah play safe (belajar dr ketua 1Malaysia la).

    so aku bawak all blacks & samping koleq dlm keter. sampai2 aku survey tengok gler Chamat angkut satu office dr msia & china dtng.

    so terpaksa lah aku pasrah and kincingkan pyan & picca.

    agaknya mcm ni lah dlm politik.

    nak hidup.

    ReplyDelete
  4. tu jawapan politik ke jawapan ikhlas tu (bwk full malay , bla bla bla...dlm keta..china...)
    hehe

    ReplyDelete
  5. Anonymous11:08 PM

    Chibix model jam Petet Philippe nampak!

    “You never actually own a Petet Philippe. You merely take care of it for the next generation.”

    ReplyDelete