Friday, December 10, 2010

Anak2 Itik di Pesta Hoki USM

1) Kalau KNO ada ni, KNO mesti sedih tp KNO sibuk dngn nehi zendagi di Pakistan, jadi tak dapat menghayati kisah ni.

2) Masa kitorang mula2 buat Mighty Ducks Project dulu2 (ha ha), salah satu objektif kita nak bagi budak2 ni games exposure. Jadi tahun pertama tu, kitorang bawak budak2 ni pergi USM Open. Ha2 giler mahal and budak2 ni sayur, tapi apa nak buat kena lah berkorban (kononnya masa tu).

3) Lepas tu tak pernah bawak budak2 ni pergi USM Open, sebab kitorang rasa banyak lagi yg budak2 ni kena belajar as a team. Tapi sebenarnya, tujuan bawak pergi ke USM Open semua tu bukan nak suruh menang sangat, tapi sebab nak bagi diorang rapat as satu team, barulah nanti bila dah keluar koleq banyak cerita yang boleh dikongsi, banyak adventure. Macam tu baru yengko & baru speret koleq (he2).

4) Lepas tu boleh buat Blog Citer Bell sebab banyak sangat citer lama2 yg boleh dikongsi (bukn je ngn kitorunk, tp dgn semua orunk).

5) Nak dipendekkan citer, budak2 yang ada (Class of 0711) telah mengusahakan sendiri untuk pergi ke USM. Koleq bagi kebenaran untuk diorng pakai nama koleq & balik practice masa cuti, tapi yang lain diorang kena settle dan pandai2 sendiri.

6) Jadi 8 orang first team (kecuali Haziq & Mirza) ni pandai2 lah sampai sendiri ke USM - cuma sampai2 di sana, ha2 tak de tempat nak menginap. Asrama KBS yang kitorunk book online dah penuh, jadi tak leh duduk kat situ.

7) Akhirnya budak2 ni duduk apartment kat Vistana (ha2 gler class pi main Pesta Hoki USM duduk Vistana, orang lain duduk kat masjid je ha2). Diorunk kumpul RM100 setiap sorunk utk bayar semua, so kira OK lah biar diorunk rasa penat lelah as a team, pakai duit sendiri untuk main hoki & tak de org dewasa yg nak supervise diorunk. Kitorunk boleh hulur sikit2 je lah nak tampung duit belanja mana yg patut.

8) 17 sampai 19 Disember ni (minggu depan), budak2 ni datang join tournament Uniten lak. Ha2 bersedialah korunk nak bagi diorunk jadi homeless kat rumah korunk.

9) Menang kalah belakang kira, yang penting budak2 ni dah pandai berdikari, ada usaha sendiri nak balik training (dulu kitorunk buat training masa cuti sorunk pun tak datang, sekarang dah balik sendiri sukarela). Ni yang kita panggul Yengko and UniteFect!

10) Budak2 ni lah jadi harapan kita supaya diorunk perturunkan speret koleq yang tak berbelah bagi ni kepada juniors dan Insya Allah dalam setahun dua lagi, bila dah jadi old boys, bolehlah sambungkan balik koleq coach budak2 hoki. Tak mahu dah game hockey sayur and luput sampai nak pupus sebab terbengkalai.

11) Kudos kepada Bapak2 Itik, walaupun kita dah tak de nak tengok budak2 ni jadi dewasa, tp mungkin sebab kita dah tarik diri lah diorunk dah belajar jadi dewasa :-)

3 comments:

  1. cayalah! hehe

    that year rm800 per game. mahal giler.

    ReplyDelete
  2. yeap, kira2 semua dlm rm4,500, game paling mahal kita pernah bayar (ye lah bawak satu gerombolan, kena reimburse tiket, bayar bas, makan mee longkang lagi).

    this time budak2 ni kumpul duit sendiri, so kita top up skit2 sudah la. bagus la tu diorng dh pandai berdikari.

    bila kau nak balik sini? klu tak kau sure dh ambik cuti pi tngok diorng.

    x de adults ngn diorng, aku risau gak takut2 ada yg injured ke apa2.

    ReplyDelete
  3. ble usm open? uniten ble?

    ReplyDelete