Wednesday, December 26, 2007

Sukantara 2008: When Karaoke Takes Over








Masa kat Prep School jarang dapat turn on
Mungkin sebab Common Room nya penangan
Hari tu ada buat meeting konon
Banyak laa jugak yang ditaichi kiri kanan

Ada jambu sorang nama dia Faiz suara serak-serak
Tapi ha ha rambut ala ala aku je la ni
Semua orang serius macam nak rak
Giler speret buat2 hal reunion ni

Jambu dorm aku MirJ dulu yang fancynya Ja
Tapi diorang ni sebab ada Auzir jadi bagai punggok merindu bulan
Sampai sekarang semua komiti dok sibuk buat kerja
Tapi aku punya haram berjalan

Kalau nak tengok budak tu jambu pure ke tak datang pagi2
Then baru kau tahu setengah yang jambu tu sebenornya kuini
Reunion actually nya tinggal sebulan je lagi
Waaaaa so much tak buat lagi ni

Apa-apa pun Radin punya kisah laaa lagenda maut
Bersama-sama pagi petang siang malam sana sini
Aku dah nak start freak out
Sebab tak pernah aku rasa aku manage reunion cacamerba macam ni

Ha ha kat koleq la aku paling banyak pakai kain
[Nampak sangat aku dah habis modal nak siapkan pantun ni]
Hari tu lepas makan-makan dan main-main
Last-last yang stay back dok pi karaoke jugak

Kat Miss Sherry sampai sekrang Mpro tak habis rindu
Walaupun tak happy ever after dia tak pernah sesal :-p
Mpro balik lambat sanggup tunggu
Bila kena pujuk ngan fadli punya pasal :-p

Peristiwa Bobo kena londeh seluar ngan Azizam kat pondok jaga
Sampai bila2 dalam memory it remain
Emil anak Abahnya dah ikut ex-betik abah dia
Once dapat mic hampeh tak nak bagi kat orang lain!

Berjiwang kat koleq kadang2 bahagia kadang2 sakit
So adik2 tak yah la sibuk2 pening kepala jer
Just now borak ngan Epit
Dia tanya sebab apa suara aku miserable giler

Kalau lah lantai kat koleq tu semua pakai marble
Tiap2 hari form 1 kena polish sampai kilat nyer
Memang laaa suara aku miserable
Sebab aku memang miserable giler (ha ha)*

Ha ha dalam batch kitorang binatang yang taboo adalah gagak
Tapi joke2 berkenaan gagak jugak lah yang paling kekal dalam memori
So come what may Sukantara kena jalan jugak
Kalau tak aku kena buang batch lagi…..

* yang ni tak masuk ritma


NOTE
This is dedicated to the most dedicated, ablest and tireless group of people who always remind me what a blessing I have been given to be amongst all of you – that despite the woes of the world, we can always come together for a short night and all will be washed away. The greatest blessing that I was given is not whatever I possess with me now – but the gift of the people around me whom God has given me so far.

23 comments:

  1. itik kire26:02 PM

    memang miserable la noni...
    tapi aku tetap suka pantun dan sireh
    walaupun reunion tinggal sebulan lagi
    ajk semua apa lagi yakin boleh!!!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Pantun Sheery paling aku suka
    Sebab ia ada kena mengena dengan aku
    Usah la risau kami tak leka
    Walaupun semua sibuk ber face buku

    ReplyDelete
  4. blakang emil tu ada lembaga puteh. aku dgn speretnya dtg meeting pakai baju matshah sambil membuat aksi tensen ahak-ahak.

    ReplyDelete
  5. pulau pandan jauh ke tengah,
    gunung daik bercabang tiga,
    terima kasih kepada tuan rumah,
    ada keropok, kacang dan coke juga.

    berhempas pulas sehingga penat,
    tetap tidaksampai ke muara,
    lagu peter pan radin tak minat,
    lagu headwind kalu, dialah juara.

    ReplyDelete
  6. ha ha awie sbb tu aku ambik gambo, gle klassik ko buat aksi tension ahak ahak.... "aaagggghhh tension...."

    kalau lah aku sedar ada lembaga putih kat belakang tu (x tutup aurat lak tu, baru balik main laa korang dtng), sumpah emil takkan masuk blog nya ha ha

    ReplyDelete
  7. ha ha abah emil,

    1) pantun "pulau pandan jauh ke tengah" tu DIHARAMKAN in my presence because it's often been abused when it comes to me ha ha. So lain kali cari lah pembayang lain....

    2) lagu peter pan aku juara kot.... ha ha ha

    3) kita sama2 juara Bernafas Dalam Lumpur, tp rumah aku x de lagi. Must find it.

    Caya la semua komen pakai pantun!

    ReplyDelete
  8. Anonymous6:41 PM

    aku nak tau jugak apa benda pasal pulau pandan ni? sampai sekarang tak habis-habis ni.

    kau nak beli rumah kat pandah indah ke?

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Dorm1911:02 PM

    fly malam nak tgk wayang cite hantu,
    handphone berbunyi lupa pulak nak mute,
    lembaga blakang putih tu memanglah jambu,
    tapi, lembaga muka sebelah tu haram tak cute.

    ReplyDelete
  11. Dorm1911:07 PM

    Emil mmg lah cute,
    Abah dia suka betik cute,
    Lembaga putih tu agak cute,
    Lembaga muka sebelah je tak cute!!

    Muahahaha!

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. boleh tak korang leave me out of this?

    selamba gaduh2 libatkan aku....

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. ok laaa since subject nya pasal lembaga putih yang cute dan jambu kononnya:

    sapa-sapa nak tengok lembaga putih joget kelantan, then nyanyi, then dance gay YMCA, then twist ala2 beach and finally nyanyi lagu P Ramlee WHILE WEARING A SKIRT - silalah ke renaissance tomorrow night.

    fund raised will go to anak yatim ha ha ha

    (ps: walaupun aku x kan shave kaki aku, but bulu-bulunya lembut. x caya tanya Bobo ha ha)

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Pegi la main jauh-jauh11:08 AM

    Ada lembaga bermata satu
    di setiap blog dia menghantu
    sindiran kiasan tidak membantu
    Yengko94 menjadi buntu

    di setiap blog dia menghantu
    sebarang masa tiada yang tentu
    Yengko94 menjadi buntu
    Lembaga cuba menjadi ratu

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Ankel Tobi Jual Kasut...10:14 PM

    Menghantu dia tak kira sempadan
    Sume blog habih die masuk
    Sampai naik hangin satu badan
    Sebab komen dia kekadang ntah ape2 ntah...dah tu mcm le dia tahu sume kalu stakat dengar cite dari adik die..dah tu..dah tu..haih..tak leh aku..dah hangin satu badan nih...nanti pantun kemana..laptop aku kemana, network cable aku kemana..KD kemana...heh!!!!Errr...KD, awak dah kawin ke blom..heheh...??

    ReplyDelete
  20. boborina9:18 AM

    yerp.. yerp.. yerp.. memang lembut, noni pakai shampoo + papaya extract.
    kalau raba sambil tutup mata (hilang akal ape nak raba noni sambil bukak mata!) rasa macam pegang bulu tapir aje.

    ReplyDelete
  21. oitt boborina, you stood me up today. Gle kesian kat aku looking forward nak jumpe kau for a week, lepas tu selamba jeeeeee demam last minute. Kesian kat sharap.

    Lepas ni aku x nak pakai shampoo dah - biler kau raba rasa macam berus keluli jee...

    (ala bobo aku tahu kau buat2 rabun masa raba konon x nampak sebb x pakai spec, tapi sebenornya nampak...)

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete