Monday, November 24, 2008

Macam-Macam

1) Bukannya tak de banyak benda yang boleh diupdate, tapi tak de masa sangat. Lagipun banyak benda tu semua benda2 mengarut yg hanya batch ni boleh paham.

2) Jadi posting ni nak bagi update je lah yang telah dan akan berlaku.

3) Jita dapat anak lelaki bulan lepas – namanya Adlan Muhamad Azrul Roshazli. Sampai sekarang aku tak pergi tengok2 lagi, padahal lunch ngn Jita everyday. Last month anak dia kat Melaka, la ni dah balik, then boleh lah pi visit kot.

4) Toy nak kahwin this weekend, hari Sabtu kat Bukit Damansara. Terharu jugak aku dapat SMS mintak address then dapat kad; tapi malangnya aku kat Myanmar la pulak masa tu. So tak leh lah nak buat wedding review – aku rasa kena sub con kerja ni kat KNO kot (tp bagi kat KNO dia review food ngn gambar2 je lah). Ramai orang ternanti-nanti wedding la ni, sbb good excuse nak reunion – sbb dah x ramai yg kahwin la ni.

5) Ada berita yang sedih sikit – to those yg tak tahu, Harrie’s wife has been suffering from cancer for a while, so they spent most of their time in and out of hospital. I found out recently that it didn’t get better and she might have to go through a bone-marrow operation real soon. Let’s see what can we do about this – at least some moral and financial support where possible (err sapa AJK Batch benda2 macam ni? Ke ini untuk tindakan AJK Batch Keselamatan Internet jugak?)

6) Economic/financial crisis pun ada tempias nya. Ha ha for one, Fadli tengah menangis tengok ESOP/shares dia dalam GE tumbling down – so mintak belanja ngan Fadli lately sensitive skit. I haven’t heard any stories of retrenchment but I am not surprised if there is any. So tolong forward2 kan lah CV mana yang patut – or kalau susah sangat, boleh tolong kerja sembelih ayam kat kilang Radin kat Nilai ha ha.

7) It is also the time when people start making a different career move. I have received a lot of CVs exploring different opportunities from the current employment. So far that I know of – Joe and Allen are leaving for different companies. Joe has had enough with GE (citer zaman2 homesick cabut lari NH balik rumah jugak la ni) and Allen is leaving Carigali (for which company I don’t know). Again – sapa2 yg boleh tolong open up different opportunities, by all means please do.

8) Also on financial crisis – I am not sure whether people realize that Fazurin is now with IMF in Washington. Ha ha so lepas ni kalau ada some weird or controversial IMF rescue package (more like blood sucking package), sila2 lah blame Fazurin.

9) Hari Jumaat ni seperti biasa Sessi yang ke-? (errr aku dah lost count). If you have time, boleh lah join majlis ilmu especially pada usia yg makin lanjut [seronok je aku tulis sbb aku ada alibi, di Myanmar]

10) Nazri Khan Adam Khan (Nazerq Class of 92) added me on Facebook. Ha ha this is the one person responsible for making Fazurin and I jadi alim sikit masa F3. Dia dorm aku dulu, aku rasa dia jalan tak pijak tanah. Memang respek betul2 pagi2 dia dah bangun pegi masjid, lepas tu any free time dia baca Quran and mulut terkumat-kamit etc. Sbb inspired by Nazerq la aku pun selalu gak tak tinggal masjid and pi ngaji kitab. Akhir tahun, aku ngan Fazurin pun buat lah janji kat surau nak jaga BRU betul2. Lepas tu Nazerq tak de, dah tak de budak BRU jalan tak pijak tanah – the rest is history la kan. So it was a nice “walk done the memory lane” tengok ada request from Nazerq – dia pun financial analyst; so ala2 hantu sistem kapitalis riba macam aku and Fazurin jugak ha ha.

11) Wong pergi haji this year – tp kesian sbb bos dia insists dia bawak blackberry and laptop nak jawab email each day, kalau x tak dapat cuti. Ha ha sure Wong tengah cari wi-fi kat Makkah la ni. Dia dah mintak maaf ngn batch – tp dia x mintak maaf ngn cikgu2 and HM koleq sbb dia curi line telephone diorang call Jepun masa 94 dulu. Tu tak campur yg pecah masuk AVA room lagi tu.

15 comments:

  1. NH jugak dia kaitkan haha

    ReplyDelete
  2. ha ha ko tak de kerja, x kan satu comment je...

    paling kurang 3 komen.

    aku rasa kau akan jd coach tetap for januari and februari, kitorang cover minyak and jd driver.

    Nak?

    ReplyDelete
  3. every weekends or weekdays? every weekends ok je

    ReplyDelete
  4. setinggan overfloor7:00 PM

    theotheraj,

    nak pi, nak pi...

    ReplyDelete
  5. Anonymous12:40 AM

    AJK Kebajikan takdak kah?

    ReplyDelete
  6. Anonymous2:09 AM

    style chedet nampak

    ReplyDelete
  7. tak bermakna aku jd fan setia che det ye.

    ReplyDelete
  8. hi...

    for point no 7...pls go to this link

    http://mckk9498.wordpress.com/2008/11/20/job-vacancy/

    someone from your batch might be interested or capable for the 2nd position..

    terima kasih bang.

    ReplyDelete
  9. Anonymous8:03 PM

    kalau fan setia pun apa salahnya

    ReplyDelete
  10. Anonymous5:16 PM

    harrie ni kerja tnb or used to kerja tnb ke? sorry i'm an outsider but i think this guy. takziah and may Allah make this difficult test bearable for him and the wife..ameen

    ReplyDelete
  11. Anonymous5:18 PM

    -i think i know this guy

    jumpa harrie masa project tnbe kat manjung. okay, wslm

    ReplyDelete
  12. Khalid4:52 PM

    sayangnya....

    petronas akan kehilangan seorang yang bijaksana.

    ReplyDelete
  13. Anonymous5:23 PM

    tak pe sbb yg masuk lagi bijaksana. bakal MP dari Jelutong ha ha.

    ReplyDelete
  14. Anonymous9:08 PM

    Jelutong??? bukan banyak gangster kat situ?

    ReplyDelete