Saturday, May 01, 2010

Bowling Yengko 2010

Life dari Alamanda!

After all the hype and ego boasting in the emails, the inter-house bowling competition for 2010 is underway at Alamanda. The competition this year is even more unique with kiasuness taking over. After months of each house plotting secret trainings and secret weapons, this week Idris unveiled its own secret weapon - ex-jambu! Idris telah dibenarkan untuk membawa pemain import dari Class of 96.

So kami pun tibalah di Alamanda pagi-pagi lagi (OK, this only applies to the rest, I have to ask for 30 min respite just now). One by one jaguh2 dengan gear masing2 sampai. Antaranya Laaba dengan bola berkilat2 sama kilat dengan senyuman dia (siap dengan bandage di lengan, pergelangan tangan dan bahu!), Capoe, Chibiok dengan bola berkilat & cheering team sendiri dan lain-lain. Fadli baru call dan dalam perjalanan (seperti biasa kalau aktiviti riadah ni dia mesti lambat walaupun self proclaimed tea boy batch).

Setakat ini, yang hadir:

Epit
Ein & family
Mattop & family
Zaman & family
Suri & family
Toy & wife
Champ & wife
Fitt & wife
Rough without Kristi
Gabai
Afza (pemain import) & family
Mpro & family
Chibiok & family
Pak Tuan
Fadli
Idzam & family
Bob Butch & family
Tank
Rifdi
Laaba
Hazerq
Hairul & family
Aszua
Kuchai & big family (termasuk ipai duai)
Syam & family
Fadhil & girlfriend baru
Madd & camera baru
Radin
Abon
Fido (tanpa bini)

Setakat ni payah nak cakap house mana leading, tp Secretariat semua Leman. So kalau Leman tak menang banyak pun, banyak points penganjur ha ha ha.

Akan bersambung selepas ini.

UPDATE 1045

1) Fadli masih lagi sesat di Kementerian Pertanian & Asas Tani mencari-cari presint.

2) Kepada yang bujang dan lontaran asyik senget ke sebelah, ada kemusykilan mengenai tahap guna tangan untuk aktiviti-aktiviti kurang bermanfaat.

3) Nampak gaya 2nd game pun still warm up game melihatkan kepada jatuhan pin.

4) Setakat ni tak de yang tergeliat sebab tersalah twist kaki masa baling

16 comments:

  1. bukan life la, tapi live from alamanda haha

    enjoy korang! amik gambar banyak2 ok

    ReplyDelete
  2. Anonymous7:52 PM

    not enough teaching kut

    ReplyDelete
  3. setinggan overfloor8:48 PM

    Kapitan idris tersenyum lebar.

    ReplyDelete
  4. e-commerce8:30 AM

    mana ajk tatabahasa ni? hahahaha...

    ReplyDelete
  5. aih ? mtop main jugak ?
    abih arini dia ada kat redang. naik flight ke ?

    ReplyDelete
  6. Anonymous1:30 PM

    apa ni kasik link tak senonoh ni

    ReplyDelete
  7. ha ha selepas kena "not enough teaching", even english aku pun dah berterabur.

    nanti la aku btolkan, saja je nak test.

    and 2nd installment with video etc. after this.

    ReplyDelete
  8. errr mana link tak senonoh tu? bobo suruh tanya.

    ReplyDelete
  9. Anonymous11:59 PM

    tuhaa... username cha ya nun tu

    ReplyDelete
  10. azim.arif12:39 PM

    Salam semua..

    Terima kasih la kpd semua anggota Rumah Mohd Shah yang hadir. Walaupun kapten (ke aku dah kena replace?) hadir di dalam hati saja, tapi semangat semua sangat dihargai..

    Ada hal family la tak dapat hadir..

    ReplyDelete
  11. Anonymous8:59 PM

    hahaha.. siotz Noni. Memang tertanya2 gak mana link tuh (tapi tak sampai nak mintak la hahaha).
    Anyhow wife dah balik, so water level sudah normalize balik.

    ReplyDelete
  12. 以簡單的行為愉悅他人的心靈,勝過千人低頭禱告。........................................

    ReplyDelete
  13. aku g redang ari sabtu malam la...

    ReplyDelete
  14. Anonymous3:41 PM

    Ramai ke yang bawa bola sendiri? ada tak yang bawa bola orang lain?

    ReplyDelete
  15. ha ha ni mesti komen Gadap.

    Only capoe bawak bola orang lain. Yg lain semua bawak bola sendiri, cuma sama ada 2 bijik bola semulajadi, or ada tambahan bola polyurethane je yg beza ha ha.

    ReplyDelete