Saturday, May 15, 2010

Yengko di Hari Jumaat: Tabligh

Semalam rancak betul emailnya.

Macam2 email dari betik ke ketiak gondol, ke mantat (manja dan ketat) dan macam-macam lagi. Tidak ketinggalan is tabligh.

Bochap:

Innalillahi wa inna ilaihi rojiun..

p\s aku dulu plan, lepas SPM, masuk U kat kl, nak join al arqam kat sg penchala.. terpengaruh dengan majalah2 dia dulu..

tengok2, time kita form 5, al arqam dah tersungkur di pintu syurga.. kensel plan..


Hucs Je:

so..plan B ko apa?

Bochap:

plan b, join tabligh kat U.. tapi asyik terpengaruh dengan geng2 keluar kat tingkap time tabligh datang bilik..  terus kensel plan..

Mattop:

kenapa kau nak join al-Arqam?

BRU buat aktiviti pun kau dah berat nak join, ke sebab pres BRU kita yg buat kau x suka aktiviti BRU...

aku dgn geng aku plak, sebab bilik hostel kitorang ada balkoni, kitorang nyorok kat balkoni, siap kunci pintu dari luar... tapi pernah sekali ada mamat mana ntah lock dari dlm, terkurung jugak la dekat sejam kat luar...

Rough:

isy aku tak pernah mengelak mcm ni. tp ntah kenapa tak pernah lak orang datang nak tarbiah or dakwah ngn aku.

just sbb aku c3 agama, takkan dikira hopeless kot?

Hucs Je:

kesian kau tak di tarbiah, harap kau tak terbiarh

C3 ok lagi...kalau C4..tebabo!


Tapi yang paling best sampai aku gelak terbahak2:


Bochap (AJK Keselamatan Internet):

kno dulu cerita, tabligh datang rumah dia masa dia kerja kat jb. time tu, dia tengah basuh kereta sambil pakai seluar pendek..

dek kerana tak sempat nak terjun masuk tingkap kereta, nak sembunyik dalam kereta, dia pura2 bagi makan ikan koi sambil sembunyi celah tangki ikan
hahaha
sebagai balasan, tuhan takdir kan dia kerja kat kubu tabligh sedunia.. kat pakistan

KNO:

amboi sesedap jemari gendut menaip je ek. haha

aku x sempat lagi nak jenguk markaz tabligh kat raiwind lahore tu. dgr cerita puree kembung dimasak panas2 ngan dhal kari meletops kat sana sedap2 belak

Lepas tu email discussion digress to sama ada anak2 allahyarham yg ramai2 tu cun ke tak. Hampeh.

4 comments:

  1. hahahah....part kubu tabligh sedunia tu memang sesuaiiii sesangat

    ReplyDelete
  2. hahaha.. budak2 ni mmg. ko letak la tajuk asal apa2 pun; mmg menyimpang gi tajuk lain yg mmg jauh lari dari tajuk asal. heheh

    ReplyDelete
  3. 失去金錢的人,失去很多;失去朋友的人,失去更多;失去信心的人,失去所有。 ..................................................

    ReplyDelete
  4. bcp unlmtd3:19 PM

    He who loses money, loses much; lost friend, loses more; loss of confidence, loses all

    hahaha.. aku dah boleh translate

    ReplyDelete