Wednesday, August 04, 2004

Gunung Bubu, Abon Tipu etc.

Wong:
........ semalam aku jumper Badut... yang dah patah tangan...possibly purposely buat just because nak dapat paid leave from BNM....or nak claim ayien punyer insurance...... he just climbed Mt.Kinabalu last month.... so aku just discussed dengan dia...on possibility nak buat re-union but not actual punyer re-union tapi nak climb Gunung Bubu, Kuala Kangsar......since I know some of us still active climb sana..sini...no matter gunung apa pung.....except rough yang membela lelemak...!!!

Actually for Science 6 student, probably kauorang dah try naik dengan Tuan Syed dulu ...but since tersesat kauorang failed to reach the summit... so this time kita panjat betul-betul punyer....insyaalah sampai...

So ada respons tak sesaper nak pegi..... so far aku dengan Badut on...jer... just waiting orang lain kot..kot ada respons...... if we could get more than 5 or 6 pax...then kita on..... kawan..spouse dan sewaktu dengannya boleh join........details on Gunung Bubu..

Gunung Bubu - 1568 m above sea level..

Location - Kuala Kangsar, Perak ( climbing from Air Terjun Ulu Kenas, dekat Kem BTN..epit punyer camp... )... so at the same time boleh balik koleq...

Duration - 3 days ( 2 days up, 1 day down )

Tentative date - Possibly on weekend plus ambik cuti sehari either on Monday or Friday........specific date-to be decided....

Preparation - All camping gears e.g. tents, stove, lamps ...aku boleh carik... so kauorang just bawak badan dan beg...( jangan beg balik kampong udah ler...)

Fees - Tak budget lagi... but would be very minimal since all the camping gears I could 'cilok' from tuuut (tut tut tut) ....unless kauorang nak buat some t-shirt ker apa..........or nak buat BBQ kat atas tuh.......makanan kita..tong..tong.....but if Bocap join...then kita nak kena bawak lori makanan kat atas...........

Any respons...??????

Mumtazi:
Anyway aku tgh 'active' naik gunung jugak Wong,tapi gunung tu lain skit.

Fitt:
menarik gak tuh...aku pon walaopun bukan kaki gunung tapi kalau ada
kaki, mcm menarik je nak join

Gadap:
Aku pun bukan kaki gunung, aku berkaki seperti manusia biasa
Mumtazi naik gunung Kurpak.

Rough:
What the hell is Kurpak/Kapruk anyway? I hope it's not Mumtazi's singh
lover?

Rough:
Kalau tak kacau lemak aku tak buleh ke?

Hi hi orang lain pun panjang gunung jugak Wong, cuma a smaller scale punya gunung, with a cherry topping ha ha (although aku tak leh lah claim panjat gunung mcm tu, nanti pencegah maksiat datang raid... but on second thought - sebelum Chamat point out – tetek aku pun dah ala-ala gunung sekarang, don't need tetek orang lain pun...)

Anyway, back to panjang gunung.

Wish I can join, but tak buleh, and tak nak lah jadi liability for orang lain, kang pengsan or semput tengah jalan, payah nak angkut.

However, I have one suggestion yang future climbers from batch kita buleh buat.

I suggest that after you get a group of people, you go for charity fundraising in the form of sponsorship.

Example:

Each person will aim to raise RM200, each sponsorship in the form of RM50. So you need 4 people to sponsor one climber. All the proceeds will go to koleq, in the form of books to library (aku tahu buku kat library dah tak leh pakai langsung!).

So if you get 15 people and all 15 raised RM200 each, you get RM3,000 to buy books for budak koleq. So you enjoy the trip, budak2 koleq dapat buku....

Kalau sorang nak dapat sponsorship RM50 no problemo punya, tu Gadap punya side income dapat kick back sejam je tu...

So? Aku sponsor climber yang paling jambu je....


Wong:
Good suggestion... so aku nak tengok dulu saper yang interested nak join..... kalau dah ada a group of people..then aku nak kena ler lantik auditor nanti orang kata aku songlap plak....duit sponsorship..muha..ha... anyway... so far aku boleh kata at least aku, badut, fit interested nie...anybody else... ????? aku dah pegi ke Gunung Bubu dah nearly 10 kali dah.... its not that difficult ler.... you don't need to be as fit as Malik Maiden or Mohandas or Muqarabbin ler.... just kalau ada will okey jer....pas tuh for futsal players.. aku gerenti all qualified for this XPDC ......

Rough... jom ler...kau tak payah pegi liposuction, gerenti after this terus kau jadik macam lutfi or selempai sekeping.....

Mpro:
Aku sama macam mumtazi lah... panjat gunung kurpak cukup le.....

Fazurin:
aku pun macam tertarik aje nak join, meskipun aku tak reti nak dirikan khemah.
p.S. tak pernah tahu pulak ada gunung bubu kat-kat situ.

Bobo:
dulu kitorang dah pegi dah... buatper nak pergi lagi..
kalau yang lagi tinggi boleh la.. lagi mencabar..

Mpro:
Dulu tak sampai.... nak cakap banyak pulak.... blah la...

Rough:
Aku kena kurangkan gunung dulu laaa sebelum aku panjat gunung... kau tak nak nya dengar aku membebel sepanjang journey pasal semput etc. Budak2 Sc 6 macam Wawan, Bobo, Bochap, Fendi... KNO, banyak lagi apa? Get these people dulu laaa.... aku bagi sokongan moral dah le...

Payah2 aku just pi visit rumah Zahadin kat Gong Limau... kira panjat gunung jugak le tu.....

Chamat fit giler, ajak laa chamat...

*ps: Auditor diajar untuk songlap duit..... tengok Abon laaa, duit reunion ari tu berlambak2 dia masuk skim cepat kaya... Auzir lagi laaa, aku dengar ari tu firm dia tipu shareholders in collusion ngan client dia... Auzir terlibat ke tak tak tahu laaa....

Mpro:
Selambak je abon, songlap duit reunion.... pulangkan duit kami.... kami mahu duit kami balik......

Joe:
abon memang selambak.. mpro pun selambak

Mpro:
Wahh... dah pukul 5 baru nak bersuara Joe.... bila nak datang melaka Joe, singgah la rumah aku....

Wong:
Wei Bobo...Nie lagi tinggi ler.... because previously kauorang just sampai kat Ulu Sungai Gading, kat camp site ada 2 cabang air terjun tuh....because first2 kauorang dah tersesat kat dam yang banyak pacat tuh dgn Tn.Syed.....

So this time kita naik bebetul kat summit....bukannyer kat only stop kat Ulu Sungai Gading... anyway.... if ada dah pernah naik pung...nie re-union and re-climb ler... plus boley balik Koleq.....plus charity climb as suggested by rough........

Anyway, aku dah count in Fazurin to join this XPDC.......boleh tolong baca doa halau antu....!! (takut lagi datang plak hantu...so might as well aku get Nik Azhar Kembiri jer to join this XPDC....)...muha..ha..ha...

Ayien:
aku memang nak join pendakian gunung bubu nie..tapi timing kena cun sikitlah. bagitau in advance all the details. sibuk gak sekarang nie. insyallah aku join and aku sokong rough nye idea on the funding and its utilisation...mpro, apa lagi..take charge...

btw, siapa nak main futsal on saturday night (sempat tengok akademi fantasia for sure..). details as follows:

date: 7th aug 2004
time: 11-pm
place: futsal sports centre, pj sect 14

last week dapat 15 orang, buat 3 teams and main 1 1/2 jam..puas giler....this week, amacam?

Mpro:
Ko salah tu wong, bukan korang... diaorang la.... sebab boboe tak pegi masa tu.... dia gayat....

1 comment: