Tuesday, April 11, 2006

Be Careful What You Put On Your Blog

Ha ha that's as much a reminder to everyone, as it is to this blog.

Epit made some comments about this one really eccentric chap who was with us for a while in Form One before he left, since he was one of the very few from this batch who are actually a MCOBA member.

As always, such comments degenerated into some name calling and cruel jokes typical of budak koleq - since we could not imagine why the chap would want to read Epit's blog.

But taaaa raaaaaa - he did drop by and corrected Epit's "facts" some more.

Ha ha I really enjoyed this:

Epit's original post

Murzali...

A couple of weeks back, during one of my mengulaq session, I dropped by at the MCOBA Penthouse. Just for the heck of it, I asked the kakak there to check our batch's MCOBA membership. Officialy, there are only for us who have registered & Chibiok is definitely not one of them. But that's a different story for later.

As y'all probably know, one of the four is Sdr Murzali, who spent less than a month in Koleq. However, FYI, MCOBA did run a background check on him as apparently nobody can verify that the poor chap had actually spent some time in Koleq.

Having said this, few questions come to mind :

i. Kalau dah orang tu tak pernah masuk koleq, buat apa la dia sibuk2 nak jadi MCOBA member?

ii. Why on earth la the poor chap wants to join MCOBA since he wouldn't have any recollection & association of any sort with koleq?

KNO

chettttt aku ingatkan tadi ko nak cerita ko jumpa murzali.....suspens je... hehehe

Epit

aku mmg ada jumpa dia. In fact, aku buat CLP sekali dengan dia kat UM back in '99/2000.

Aku interview Petronas sekali dengan dia. He got the job. Rasanya, dia ada lagi kat situ.

Anyway, he remembered none of us, even the colourful Che Tam.

Pyan

tak kan aku dia tak ingat kot? bedmate dia.

tak pun erwan alias yg dia slalu dok main tembak2 tuu...

Rough

cousin dia my staff. lawa giler, budak tkc.

memang bukan mcm murzali lah.


Wait for it.... this is the best posting ha ha....

Mpro

habis tu ruff.. tak kan ko nak buat percubaan untuk menjadi cousin murzali kut...
ada yang kena buang batch nanti... hahahaha

And jeng jeng jeng, tengok-tengok ada one comment from "anonymous" as follows:

Anonymous

Salam semua,

My e-mail is: murzali@yahoo.com,
drop me a line.

PS, aku kat Koleq 3 bulan.
Regards,Murzali

Sayang ya, batch member jadi ahli MCOBA 4 orang je.

Mpro - aku suggest kau jadi wakil delegation pergi mintak maaf ngan dia sebab imply nak buang batch kalau jadi cousin Murzali ha ha ha. After all, dia asal Melaka jugak and I was told he goes back to Melaka regularly. Nak aku pass address kau kat dia ha ha ha....

14 comments:

  1. erkkkkkk tak pasal-pasal aku terlibat sama....

    ReplyDelete
  2. Setinggan Overfloor5:32 PM

    muahahahahahahaah...padan muka semua...mpro, pi la mintak mahap...

    ReplyDelete
  3. Apahal pulak aku kena... pasal aku dudk melaka... tapi tak de hal... nanti bila ada MCOBA meeting, aku akan pergi jumpa dia since aku pun sama wakil 9094 in MCOBA dgn dia... but aku rasa ruff lebih dekat kut... a few floors bawah je... ataupun ada orang berlakun jadi murzali sebab nak takut2kan kita.... hahahahaha... teori konspirasi....

    ReplyDelete
  4. Hi guys !!
    Nice site. Ive formally put the link to this site at www.mc0004.com ..
    thats all.. Bye !!

    ReplyDelete
  5. Aku rasa ni bukan spoof. Memang Murzali kot....

    Ha ha kutuk lagi padan muka Mpro..

    Aku nak letak gambo kau masa f1 and sekarang, just so that Murzali kenal orang yang nak buang batch sapa2 yg kahwin ngan cousin dia ha ha ha

    Tak pernah2 batch kita ugut nak buang batch - ni lah first time aku dengar orang nak kena buang batch...

    ReplyDelete
  6. apa yg suma cuak ni? hehehe...giler power ex-bedmates aku.

    1. murzali - bikin org cuak
    2. bala - top jambu
    3. abg khairul rijal - forever jadik abang

    ReplyDelete
  7. Tak de lah cuak - it's KANTOI.

    The fact that kau KANTOI tu giler lowly in koleq's terms. Do something make sure tak kena kantoi eg.

    1) Wong & Gang pecah masuk AVA Room, Language Lab tengok video (ehem) through the ceiling - tak kantoi until later

    2) Pejal etc. curi line telephone public phone masa SPM sampai puluh2 ribu - tak kantoi until later

    etc. etc.

    Tak macam:

    1) Mrpo bertenet ngan Afza dlm gelap. kejap2 kantoi, kejap2 kantoi

    The fact that kita buleh kantoi ngan Murzali ha ha ha make it worse.

    ReplyDelete
  8. Ohh anyway.

    Thnx Fuqaha - nak jumpa dysfunctional batch sini banyak orng giler.

    ReplyDelete
  9. Actually joke buang batch dah lama dah aku pakai... saja recycle balik....

    ReplyDelete
  10. Setinggan Overfloor9:13 AM

    mpro & afza...sekejap ada, sekejap tak ada...

    sekejap terang, sekejap kelam...

    ReplyDelete
  11. Anonymous12:34 PM

    Alah apa nak cuak pian..kan kita dah biasa kantoi ngan gedebe sebab besidai kat overfloor, ngan ustad asdi sebab lentok time pend. islam (tui tak empro and epit??), kantoi ngan murzali tu tak dak kesan langsung...alahhhhh..biasa la kantoi2 nie...tapi aku rasa apa yang epit tulih tu memang kena pada tempat dia..dia masuk mcoba bukan boleh turn back time pun... bukan boleh experience common room, or tar hall, or kak ramlah or any sort of fun that we had whatsoever...lagi tambah nyesal ada la sebab tak dapat bekenalan ngan dysfunctional superfriends mcm kita sume..Cuba bayang apa recollection of memories yang murzali nak cita kat any mcoba members bila ada gathering?? Hah jawab, jawab la.. anyway..aku senantiasa sokong epit....

    ReplyDelete
  12. Anonymous7:36 PM

    Dia ada cerita ape??....Dia cerita pengalaman main tembak-tembak ngan Aweng dulu..... muahahaha.....

    ReplyDelete
  13. sabar ustaz... sabar....

    ReplyDelete