Wednesday, July 05, 2006

Gelak Giler

Ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha

Aku nyaris nak kena tahan kat security guard yang meronda tadi sebab gelak macam nak giler kat ofis sorang-sorang masa dia buat round malam-malam buta. Aku sure dia ingat floor aku berhantu sebab kosong je lepas tu bunyi orang gelak.

Giler kelakar baca all the postings kat Cerita Bell 9094 nyaris nak mati aku. Cerita-cerita masa F1 (e.g. Shahrin Jaminan kena tangkap ngan polis masuk kereta peronda hantar balik rumah) yang aku pun dah lupa ha ha ha.

So keep up the good work, I'll go and add a few more.

E.g.

i) Bobo's posting about Sharap and his cube -> how come kita buleh lupa peristiwa "rileks laaa...."

ii) Syed Moto and Dorm F

iii) Jita kentut dalam class

iv) Pecah suara and "ole" berjangkit from Sc1 all the way to Sc4

v) Ada orang kencing dalam gayung aku kalau aku tak teman dia pi kencing pagi-pagi buta

vi) Makan Pringles socks busuk

Reading it again makes me realise how much I have loved every single second of my life with you guys and although we have parted separate ways, nothing in the world can ever substitute those memories.

I make a promise to everyone that by the time we go for our 20-Year Reunion, I would put all those postings in a book and get the book printed as a souvenir, so that even if everything has abandoned us in 50 years time, there's always that little memory of the innocence of the yesteryears.

Kudos to Awie for coming up with the idea in the first place.

And to present koleq boys who are reading this - we might not score 20A1s, we may not be the model budak koleq that people can be proud of, but we bloody did have the time of our life and no 20A1s can ever be substituted with those memories.

Live your youth and adolescence kids - you only get it once*.

* Disclaimer: Of course people can enjoy their life AND become successful. One or two of the most mischievous characters in all those stories are now earning 5 figures salaries before they hit their 30s. So although it's not easy to find the balance, it's not impossible either.

6 comments:

  1. 1. err..bukan idea fadli ke? kudos to pyan & aiwa postings. 2. woo, besar promise tu...nak kena potong konek ke?

    ReplyDelete
  2. Aku dah betul2 lost dah dgn website cerita2 bell batch kita... print awal sikit tak boleh ke ruff... nak baca dalam blog slow la line office aku...

    che mad... bila nak pi makan kfc KK... boleh ajak fadhil sekali.... ko dgn fadhil kan dulu tanam saham kat KFC kk

    ReplyDelete
  3. aku rasa blog cerita bell tu kena warning, jgn tgk kat tempat public, sbb nanti nampak sewel gelak sorang2.

    ReplyDelete
  4. aku dah jadk addict ni...

    sepanjang masa dok pikir cerita apa nak masuk...

    ReplyDelete
  5. tengku semawi3:56 PM

    just reminder, citer bell tak semestinya lawak je, kalu ada cerita inspiring ok gak. pastu mana posting dari sc1? balik2 crite aiwa. citer kfc bio tu masukkan la ruff!

    ReplyDelete