Friday, July 14, 2006

NH Terbakar, Fire Drill and BD/(T)K

"Kekencangan" batch e-mail group tak reda lagi. There has been a flurry of exchanges, the most heated seen in so many years lately. Understandably so since the topic revolves around Islam, so it is only natural that it evokes passionate arguments.

But the jokes and lighter moments were never lost. Whether deliberately or not, there was a truce in effect today when the main issue was the fire at NH.

Rough:

aku balik kemamang malang ni. ada nok kiring ikang?

Ooh lupa nak cakap. Semalam NH terbakar. Api start from store sebelah Dorm 4, and nyaris merebak ke Dorm 4 and 10.

Official version short circuit. Aku rasa Wong has some hands in this.

Awie:

aku rasa yg train hantu dorm 10 tu tergelincir kut. jatuh kat dorm 4. dorm 4 tu yg bawah dorm 10 kan?

woh teruk btul spekong. kiring...hahaha, kigheng lagi seda' bunying.

ni nanti ada komplen pasal wat clique pulak nih. kena fd la malam ni.

Zadin:

Ada orang hisap rokok kot, buang puntung merata-rata.. ala-ala store kat bawah tangga dorm ayul gitu..

Bile mung tanye nok kighing ikang, aku teliur sata pulok... huhuh...

Sata Wei Sata!

Ikram:

Tolong belikan aku kopok lekor 2 kg. Nti ko balik aku amik dari KLCC. Ko bayo dulu, nti aku ganti. Tanak yg beso.. yg sedang-sedang sediameter ibu jari tu cukup le. Nak yg ori. Alaa, ko kat kg tu sure arif punyer.

Luper... sos jgn lupa beli. Kalu diorang jual dlm botol, beli 2 botol.... 3 pun takpe kalu rasa 2kg tu bnyak sgt.


Rough:

cheh korang (especially chibiok n ikram). aku ajak2 kucing je. tak ikhlas pun.

Wong:

AKu rasa Pejal punyer telephone cable short circuit...dia lupa tanggalkan masa curi line 12 years ago....

Pejal:

I hope this is not related to our doings shot circuited the sabre's phone line during spm week ...

Auzir:

Aku nak order ikang fresh leh tak Ruff. Tak larat nak makang ikang letak ubat mayat doh. Mu beli ikang parang, tambang ngan ikang buntal 2 kilo, leh?

Rough:

sampai sekarang sherry dok ungkit kesian kat sabre ngan nolita bayar beribu2 korang curi line. lepas tu alimah perli aku masa balik sudahkan koleq mag -> "kalau tahu laa mcm ni perangai, patut bagi pingat BATU kat semua, bukan pingat emas"

ikan buntal mcm perli aku je. ikan buntal kat klcc ni ada, 83 kg. kau nak?

Mpro:

Tak pe ruff.. aku pun nak kirim gak... kirim salam kat mak ko...

Kalau orang rumah aku buat fd, ok… aku no hal… nak pumping pun tak pe…. Tapi kalau nak berdiri half way up tu still tak larat…. Baik pumping lagi…. Nak2 kena masuk kepala dalam spender… yeeehaaaaaa….. Cuma brand tukar la from mr.london to triumph

Fadli:

hang on hang on ! mpro, kau telah meremindkan aku pasal HALF WAY UP !!!

tolonggggg !!!!

was that the cruelest thing that the fects did to us ?

benda lain boleh tahan lagi ( mr london atas kepala, basuh jamban penuh ngan tahi for cricket players, pumping atas jalan tar ) tapi Half way up....oh tidakkkkkkkkkkkkk sebab tu kut masa F1 orang punya perut semua berketul ketul

bila dah F5, berlemak lemak.

how ?

Pyan:

how about BDK? or somepeople call it BTK??

f3 NH aku rizal zakaria..bayangkanlah esoknya pagi2 aku ngan chamat akan ajuk dia cakap..sbb public speaking mak aaii....sedeyy... nak lecture sgtlah kelakor..ngantuk ada la...

by the way, kalau ada masa....sedekahlah al-fatihah kat f3 NH kesayangan dorm IT 1991...Kamal Erfan..... Tetiba teringat kat dia..bila mpro dok sebut rizal zakaria..

Rough:

ha ha ha most of f3 new hostel mcm tu kot... aku punya pun sama, sorang dok betulkan speck and baca notes atas kertas dengan torch light, sorang ckp mulut tak terbukak and mince his words.

tapi at least kau dpt jambu lecture kau, tak de laa terasa sngt. budak dorm 9 dpt razi ngan toya, ha ha ha.

Syam:

He he he...takde la merepek sgt...ok je dia org tu...razi mcm biasala...nak tunjuk bagus...and toya...nampak mcm tak interested...and kalau boleh nak tido and let razi sorang run the show...

I remember one time...kalau bukan mimpi aku la ni...tgh2 che mad dok jerit 'Boleh Bang' gila kuat...MI tiba2 bukak lampu and "pang" Razi kena sedas...he he he...kuat tuuu...pastu semua boleh sambung tido dgn aman...anybody from dorm 9 yg boleh verify tak sama ada cerita ni betul ke tidak...aku mcam ingat2 lupa incident ni...mcm pernah jadi...tapi mungkin juga mimpi...

Mpro:

Hahahahahaha... siut la ko ni ruff... tiba2 kepala aku dibayangi muka toya.... ngeri....

ps: So there you are. At the end of the day, even in the most stressful of time, jokes from the yesteryears do wonders to calm down the situation.

5 comments: