Tuesday, March 06, 2007

Itik2 Gemuk

Anak-anak itik selepas Cooper Test ngan Itik Gelap

Technical class


Angsa putih dicelah-celah itik-itik gemuk

Anak-anak itik yang sulung



Itik-itik gemuk gerun melihat padang


Kepala itik gemuk




Itik-itik gemuk berehat di reban percuma




1) Itik-itik gemuk dan pencen telah lama berjumpa tergedek-gedek, akhirnya minggu lepas rancangan itik-itik gemuk ini pun menjadilah

2) Di celah-celah itik-itik gemuk ini adalah seorang angsa putih yang dibawa khas, supaya anak-anak itik nanti tidaklah ragu-ragu apabila berjumpa dengan itik-itik gemuk, paling kurang angsa putih itu ada gayanya; bukannya tergedek-gedek seperti itik-itik gemuk

3) Itik-itik gemuk bermandi-manda di Ulu Kenas setelah satu itik gemuk (antara yang tergemuk pun) menyalahgunakan kuasa itiknya untuk mendapatkan reban secara percuma di Ulu Kenas

4) Anak-anak itik semuanya “eager” dan berkobar-kobar untuk berenang, ada juga yang bakat renangnya menyerlah walaupun belum tahu menggunakan kaki itiknya dengan baik

5) Semasa itik tua yang gelap (dia tidak gemuk tetapi gelap kerana selalu tidak mandi) sedang memberi kelas fitness, ada lah ***** yang datang mengacau itik-itik gemuk dan anak-anak itik, tetapi oleh kerana itik-itik gemuk ini memang tidak makan saman, si itik tua yang gelak terus ber “quack” tanpa menghiraukan ***** itu.

6) Itik-itik gemuk selepas ini kena bergilir-gilir pulang berjumpa dengan anak-anak itik, bersama-sama angsa putih

7) Semalam anak-anak itik mengambil cuti dan tidak turun ke padang bergedek-gedek, dan hari ini itik-itik gemuk diberitahu anak-anak itik terpaksa bergedek-gedek di padang persediaan kerana padang asal anak-anak itik ini digunakan bagi tujuan lain

8) Itik-itik gemuk akan berjumpa lagi hari Khamis ini untuk merancang sessi gedek-gedek yang seterusnya dengan anak-anak itik

QUACK PILIHAN

Itik Gemuk: "Kitorang semua 25 tahun"
Anak Itik: "Tapi kalau 94 bukan dah 30 ke abang?"
Itik Gemuk: "Kan aku dah cakap umur jangan tanya, nanti lari 2 kali padang kang"

Itik Gelap: "Apa ni lari kepit telor..."
Anak Itik kepada Itik Gemuk: "Abang, mamat sekor ni esok ada lagi ke?" (merujuk kepada Itik Gelap)

Anak Itik kepada Itik Boroi: "Hi Uncle" (UNCLE?????)

Angsa Putih: "This is impossible! It's not practical" (dan kemudiannya semua itik gemuk kecuali kepala-kepala itik tergedek-gedek beredar meninggalkan Angsa Putih)

PS:

i) Itik2 Gemuk adalah nama yang diberikan oleh KNO bersempena dengan terjemahan Mighty Ducks (nak mengaku Itik2 Gagah malu) yang telah digunapakai tanpa persetujuan semua pihak

ii) Seorang itik gemuk cuba untuk menghantar e-mail dari Kuala dengan menggunakan kemudahan wi-fi di koleq kerana ke-kiasu-an rumah Mohd Shah, namun tidak berjaya kerana selalu dipantau itik-itik gemuk lain. Oleh sebab itu, ranking itik gemuk itu telah jatuh mendadak, seperti yang dijelaskannya apabila ditemuramah.

iii) Sila baca “quack”-an seorang itik gemuk (mungkin boroi kot, bukan gemuk) di sini

iv) Lagi gambar itik-itik gemuk di Zaman Berisi

24 comments:

  1. itik boroi9:11 AM

    itik gemuk PRO, ko tak reti balik rumah ke? hehe.. sialan, ada ke the first few words yg perlu keluar, of all things, is 'Hi Uncle'?

    ReplyDelete
  2. aku kat rumah laa tu. semlm satu hari pelayan rosak...sambung hari ni lagi. balik rumah ASTRO pulak tak de, so melayan blog laa aku.

    aku rasa sebb perut kau, at least orng lain sbb memang dah gemuk so x nmpak boroi ha ha ha

    kau ingat ke sapa yg panggil kau uncle tu? nanti "payback" time he he he

    ReplyDelete
  3. itik boroi6:08 PM

    tu la, perut je naik. uneven growth. aku ingat lagi sapa yang panggil tu.. hahaha

    ReplyDelete
  4. I.B (itik boroi),

    Bila nak repeat sprint event? hahahahaha

    ReplyDelete
  5. gambar yang tengah tengok padang tu klasik la...

    ReplyDelete
  6. sentimental la pulak abah emil (abah itik).

    oitt quacking session mlm ni dah decide venue ke?

    dah seminggu, how time flies.

    ReplyDelete
  7. pelita la...

    mcm biasa.sat lagi aku shoot e-mails and sms.

    ReplyDelete
  8. itik boroi9:15 AM

    abah emil a.k.a bapak itik,

    aku dah start jogging balik. nanti boleh lawan lagi. but since aku ni bukan itik sprinter, apa kata kita lawan mid distance events? heheh

    ReplyDelete
  9. bring it on - aku dah mula angkuh dibuai kejayaan...

    ReplyDelete
  10. alaaa baru sekali

    3-4 kali ala2 aku jugak... itik sekati/se-ghati....

    ReplyDelete
  11. Anonymous12:49 PM

    dlm blog comment korang boleh borak2.. ingatkan dlm email koleq9094 je..
    -e99-

    ReplyDelete
  12. mana ada peluang jalan.

    walaupun kat sini x dpt point for hse, tapi aku dah put off ngan rules ON OFF Dr M hari tu... dah le kena penalty awal2....

    so kitorang budak leman borak sini laa (actually semua yg komen kat post ni budak leman...)

    ReplyDelete
  13. itik boroi5:05 PM

    bapak itik,

    name the time and place. but don't expect more from me.

    ReplyDelete
  14. Dr. M6:43 PM

    muahahahaha ..
    patutkah aku mengembangkan sayap on off aku sampai ke blog jua ..

    *gelak setan ala setan besar*

    ReplyDelete
  15. Hi Noni Kapet,

    Im Fuqaha. How may I contact you? I have a thing to discuss on.

    Thanks.

    =)

    ReplyDelete
  16. fuqaha, i've sms-ed u.

    dr m - kau nak letak program apa plak kat sini nak [OFF] kan kitorang?

    aku akan bubuh satu entry pasal memory dorm f kau muahahahahaha

    ReplyDelete
  17. fuqaha, i've sms-ed u.

    dr m - kau nak letak program apa plak kat sini nak [OFF] kan kitorang?

    aku akan bubuh satu entry pasal memory dorm f kau muahahahahaha

    ReplyDelete
  18. eh eh terlupa

    kat sini banyak posting pun x dpt point for house ha ha ha

    just nak kira in case tie

    kiasunya aku

    ReplyDelete
  19. noni,
    gua dah letak players collage kat flickr. boleh paste sekali kat sini. ni link image dia

    http://farm1.static.flickr.com/187/415214960_93561d007f.jpg?v=0

    ReplyDelete
  20. mat adik noni @ KNO

    kau salah label sorang budak tu... kena betulkan balik kot, kesian kat dia salah nama

    ReplyDelete
  21. wokey noni

    dah tukar dah nama dia. ni link terbaru - http://farm1.static.flickr.com/179/415375853_2594a668bd.jpg?v=0

    maggi goreng satttuuu!

    ReplyDelete
  22. KNO-bi

    "Kapet tak jual maggi goreng. Nak masak sendiri. Kami jual maggi rebus je, nak telur tambah se-ghinggit......."

    ReplyDelete
  23. bro...cek this web utk dpt update barang2 hoki..esp stick dengan harga terkini dan dijamin murah..http://muih26.weebly.com

    ReplyDelete