Saturday, September 05, 2009

"Bahang" Sensasi Sahur

PART I: SENSASI SAHUR

"
dear all,

dengan niat tidak mahu memecahkan tradisi yang dah kita pupuk bertahun-tahun, maka sahur tahun ini akan diadakan jugak. terima kasih kepada Tn Hj Bocap yg memang pandai bab2 bagi nama ni, kita akan namakan acara sahur tahunan kita pada kali ni sebagai SENSASI SAHUR 1430 HIJRIYAH.

walau bagaimanapun, untuk menunjukkan kita bukan katak bawah tempurung dan kita cukup sedar akan keadaan ekonomi global semasa, SENSASI SAHUR 1430 HIJRIYAH akan diadakan pada skala yang kecil sedikit. waima apa pun, kita akan pastikan kemeriahannya tidak akan kurang sekelumit pun.

makanya, saya dengan ini mengisytiharkan cadangan SENSASI SAHUR 1430 HIJRIYAH diadakan pada ketetapan berikut:

TARIKH : 11 SEPTEMBER 2009 (JUMAAT MALAM SABTU)

MASA : 11.00 MALAM SEHINGGA DIBERITAHU SUPAYA BEREDAR

TEMPAT : TINGKAT ATAS, RESTORAN PELITA, SS 15, SUBANG JAYA

(nota: Restoran Pelita yang kita lunch lepas futsal tempoh hari).

MENU : APA YANG TERHIDANG DI RESTORAN PELITA KETIKA ITU (AS IS BASIS)

BAYARAN : KITA AKAN BUAT COLLECTION SELEPAS MAKAN SETELAH HARGA MAKANAN SEBENAR DITENTUKAN!!!


selaku wakil penganjur, kami tidak akan menolak kalau ada yang nak buat sumbangan ketika itu. selain itu, kalau ada yg nak bawak kuih muih (kek lapis dan serunding contohnya), boleh la bawak ke majlis.

sesiapa yang nak sahkan kehadiran, boleh call 019 3388498 atau balas e-mel ini.

sebarang pertanyaan, komen, cadangan boleh dikemukakan juga di sini.

kalau ada aduan, korang boleh........ boleh blah....

sekian, terima kasih.

ROGET ME NOT
Epit (Bapak Betik MCKK)

.."

PART II: BAHANG

"...

Peristiwa ni berlaku semalam, tapi masih membengkekkan aku hingga saat ni.Kisahnya macam ni:

Dalam jam 11.30 malam, tetiba HP aku berdering.HP ni memang aku sengaja maximumkan bunyi sbb security kereta bersambung dgn HP dan sebagai bukti aku tak da skandal. Biasanya lelaki yg ada skandal ajer yg silentkan HP bila balik rumah almaklumlah ada penyakit takut b1n1.Jadi tanpa fikir panjang aku bergegas bgn dari katil ambil HP yang terletak agak jauh dari katil.Tertera nama Auzir kat HP ku membuatkan aku berfikir sejenak samada nak angkat atau tidak.Dalam kepala dah terbayang muka Auzir tgh mengharapkan aku angkat panggilannya.Dgn berat hati aku terpaksa gak angkat sebab bini dah bising2.

Aku.: a'kum, ya taik mu nak apa malam2 gini call aku?

Auzir: Mu buat menda tu??? Mu tgh 'bahang' ker??

Aku: 'bahang' taik mu! Mu nak menda?

Auzir: ye dah...memang mu tgh 'bahang' sbb suara mu lain macam.

Aku: 'bahang' taik mu!

Auzir: tak baik mu 'bahang' bulan posa...nanti kena kifarah mu..

Aku: kifarah taik mu.Kelakar gila mu call aku mlm2 gini..aku nak bgn
awal esok la taik.

Auzir: tak baik mu 'bahang'....bulan posa ni.

Aku: taik, mu nak menda...

Auzir: mu tgh 'bahang' ker?

Aku: mu nak menda taik, aku letak telefon kang?

Auzir: hehehehe...mu ada tak no tel Rifdi?

Aku: takdok la, aku lupa nak save no dia dulu.

Auzir: tu la mu, asyik 'bahang' jer kerja.

Aku: taikkkkkk

Auzir: No jures mu ada?Mu mesti ada sbb dia bedmate mu dulu..

Aku: aku tak reti nak tgk phone book sambil berckp, nanti aku sms ke mu..

Auzir: mu sms cepat sikit...jgn mu sms lepas mu 'bahang'...aku urgent ni.

Aku: ya la taik...dah la aku nak sahur ni...esok nak bgn awal taik..

Auzir: dah la 'bahang'..

Aku: taik mu...

Tetiba aku dpt idea utk kenakan org lain.

Aku: apa kata mu call org lain, aku rasa Wong tahu kot no Rifdi.Tak pun mu call Rough atau Epit. Derang ajk batch mesti ada simpan no tel ahli batch( bergeliga gak otak aku buat justifikasi masa mengantuk).

Auzir: malas aku kacau Wong tgh 'bahang' karang ni marah aku.Kacau mu takpe.

Aku: taik mu.Mu call la Rough & epit...(Masih berusaha)..

Auzir:tgk la camner nanti.Mu lepas ni nak sambungg bahang lagi...?

Aku: taik mu...

Auzir: tak baik mu 'bahang' bulan posa..

Aku: taik mu...dah la auzir aku nak tidur, sat lagi aku sms no Jures...kelakor gila mu ni call aku mlm2 nak minta no tel...taikkk mu.

Auzir: hehehe saja nak kacau mu 'bahang'..

Aku: taik mu...wassalam.

Pelik sungguh makhluk bernama Auzir. Begitulah pengalaman hidup aku semalam. Korang sangka kat Malaysia ni hanya Chin Peng atau Kim Jong Il atau Saddam Husssin yg kuram asam, rupanya ada lagi org kurang asam. Oleh itu silalah off HP anda bila malam menjelma.

Sekian.

Yang benar
GADAP (Bapak Konek)

..."

Just a typical day in a dysfunctional batch - scanning through the hundreds of emails sent daily to the Male-ing List.

Jangan lupa tambahkan ucapan Warta, kita nak meet 400 at least this year!

2 comments: