Wednesday, August 04, 2010

Nama Batch

Mula-mula ada sedikit perbualan mengenai nama batch di MCOBA-Net:

Just after CCD, and before MM, a listing of Batch Names were discussed and debated; actually, it still is at Discussion page at http://www.facebook.com/mcoba Subsequently, this was what the ICT Committee had compiled and duly uploaded to one of our E Group.

======================

0004 Argentata
6872
7276 First Thoroughbred
7377 2nd Thoroughbred
7478 Serpent Beruk
7579 Quartrime Genesis ORANGUTAN
7680 Uniqorn Monyet
7781 Communard/Terradesa Bab/Kampung
7882 Crotalus Siamang/Koteless
7983 Stallion Kampung
8084 King Thoroughbred (Kingtho) Lotong
8185 Esmargue Cameraderie Bab
8286 Arietans Cikah
8387 Cavilarious Cubab
8488 Finale Thoroughbred Baboon
8589 Xantheus Cibab
8690 Eunectus Murinus Kongkang
8791 Caelian Purtevine Kailan
8892 Finale De Echelon Beruk
8993 Ardennes Cabalarius( bersambung )

9094

9195 Prystine Percheron
9296
9397 22nd Thoroughbred
9498 Radiatta
9599 24th Thoroughbred
9600 Urban Remnants Beruk (Cristata)
9701 Hanoverian Apostates
9802 Echelon


---------------------------------------

Seperti biasa, mesti akan ada spin off apabila nama Yengkoz disebut di mana2. Berikut adalah petikan perbincangan yang telah diminitkan, dengan memadamkan nama supaya ini tidak digunakan untuk menjejaskan kerjaya politik, ditempat kerja atau memberi alasan isteri menghukum tidur di luar kerana malu dengan suami:

"amacam, sapa nak update kat MCOBA?... hahaha 9296 pun sama?..
bagi aku, kuda or burung.... i think i like Yengkoz better... or better still "Not Enuff Teaching"..."


"Big Dick Yengkos!"

"YengkozUnaitfekt??"

"Ir Gadap = BiggezDixYengkoz"

"camne batch ni masuk koleq ?
7882 Crotalus Siamang/Koteless"


"ni eunuch ni, mcm laksamana Cheng Ho.."

"r*fizi batang berjuntai"

"ala yengkoz wuz ere dah le"

"berjuntai bunyi macam lembik.... batang menegak laa"

"apa2 nama yg membayangkan konek aku besar, aku setuju :-)"

"aku rasa cadangan kau tidak dipersetujui.
aku rasa btach kita kena ada nama yg berkaitan dgn yengko + konek, let me google what's latin for konek!"


"ha ha ha aku dah dapat:
aku cadangkan nama batch kita:
MENTULA INGENS
meaning Big Dick in Latin!"


"i thot penis is latin?"

"mengikut research aku, penis is an english word derived from a latin word meaning tail.
But Mentula is a latin word specifically for penis. ha ha"


"YENGKOZ letak kat depan"

"Klau jepun konek=chinchin"

"YengKonekDaiyo!"

"kena konek besar...konek kecik tak main la...."

"Yengkoz Mentula Ingens. Satu undi drp aku"

"Mat Top batch Ketiak Licin aka DeArmpit Le Bald."

"Versi Arab - I'SHOBAH DZAKARUN KABIRUN maksudnya Yengko Konek Besar."

"Ahhh lega betul mentula ingens aku selepas baru sekejap menjalankan tanggujawab malam jumaat...steady aku!"

"kau dah masukkan 3gp kau ke ... yg tunjukkan kau punya mentual tu power sgt ...."

"Bukan mentual. mentula"


Maka dari situ bermulalah trend baru memberi ucapan/memulakan hari2 seperti:

"Fellow Mentula Ingens!" atau

"Greetings Mentula Ingens" atau

untuk mengejek sesiapa yang penakut, komen seperti:

"Mentula minimus la kau ni" yang bermaksud "konek kecik la kau..."

Disebabkan perbincangan nama batch ini, semua emails telah bertukar menjadi lucah walaupun asalnya thread dimulakan dengan serius. Contohnya, cadangan supaya satu kaukus perniagaan dengan saling membantu akhirnya dihijack menjadi adegan ranjang Tuan Presiden Yengkoz Mentula Ingens (Syed Khalid AlJuned) yang menyalahgunakan kepala surat rasminya (ala-ala skandal kepala surat di Kelang ha ha) untuk mengelap sesuatu yang begitu scandalous melibatkan Raja Betik & Betiknya (tidak dapat dinamakan kerana sang bini mungkin membaca ha ha).

Mulai hari ini, batch yang tidak boleh diajar ini menamakan batch kami

YENGKOZ MENTULA INGENS 
(Latin), atau

YENGKONEKDAIYO! 
(saduran Jepun oleh Hj Tchap yang bahasa Arabnya pun merangkak), atau

I'SHOBAH DZAKARUN KABIRUN 
(saduran Arab oleh Ir Gadap, aktivis anti-bidaah yang paling banyak memperkenalkan perkara karut)

Semuanya membawa maksud yang sama iaitu (sila rujuk perbualan di atas, kalau diulang2 nanti blog batch kami naik jadi top rank dalam carian Google untuk kategori lucah Melayu). 

NOTA KAKI

1) Trend mencari nama dalam bahasa Latin ini menjadi kegilaan di MCKK dahulu. Batch kami merujuk nama-nama bahasa Latin ini (atau bahasa-bahasa Eropah yang berbaur Latin) sebagai nama kapir. Semasa mula-mula naik Form 3, ada jugalah beberapa orang yang tergila-gila mengukir nama kapirnya sendiri. Yang paling konsisten walaupun mendapat reaksi yang kurang baik adalah Hansen Derova (seorang teman dari Sungkai). 

Walau bagaimana pun, disebabkan oleh kegilaan bermain-main semasa Form 5 (semua benda kami main, jambu, betik, kucing, bola, kayu, ranting, telefon semua kami main) sehingga lupa untuk mencari dan mendapatkan konsensus nama kapir bagi batch kami.

Lagipun selalunya nama kapir ini dipaksakan ke atas sesuatu batch, oleh sekumpulan yang agak lantang dan dikira berhaluan kiri (bertentangan dengan sang pengawas yang berhaluan kanan). Disebabkan kumpulan berhaluan kiri di batch kami terlalu ramai (ha ha), atau pandangan satu batch memang liberal dan anti-establishment (sehingga ke hari ini), tidak timbul persoalan satu kumpulan perlu meletakkan label kepada batch untuk menobatkan pengaruh dan kekuasaannya.

Ditambah pula dengan kegilaan bermain-main, batch kami tidak pernah ada nama kapir sehingga ke hari ini dan konsensusnya adalah nama kapir itu bidaah (ha ha menurut Ir Gadap, yang hampir semuanya bidaah).

Untuk mengelakkan kekeliruan terutamanya di kalangan murid tua generasi baru atau murid MCKK zaman ini, yengko bukanlah nama kapir atau nama batch. Di zaman 90an, yengko bermakna samseng, iaitu lagak berjalan sambil menghayunkan tangan seperti pendulum di belakang dan tidak mengendahkan sesiapa seperti dunia ini dia yang punya. Samseng-samseng yang yengko ini selalunya berjalan menghadang jalan dan junior terpaksa berjalan perlahan-lahan dan takut-takut dibelakang (ha ha).

Yengko mula kami gunakan sebagai bahan ejekan sesama sendiri, untuk menunjukkan betapa sayurnya batch ini - sudahlah tidak pandai, tidak reti diajar kemudian samseng pula.

Namun, konsensus dalam batch ini juga mengakui bahawa alat kelamin kami semuanya besar-besar belaka.

2) Petikan perbincangan hanyalah melibatkan 10% dari keseluruhan email yang dihantar. Email-email lain tidak sesuai untuk dipamerkan, terutamanya kerana banyak perbincangan juga melibatkan nama batch-batch lain ha ha ha. 

Cuma konsensusnya adalah mereka yang bersusah payah mencari nama kapir ini bagi batch lain perlu diberikan sekalung tahniah, kerana sebelum pertengahan tahun 1990an masih belum ada internet secara meluas.

Maksudnya mereka perlu melakukan kajian mendalam menggunakan kamus latin, atau menggunakan Encyclopedia Britannica untuk mencari nama-nama tersebut. Kemudian barulah batch-batch selepas kami mula menggunakan Altavista, atau Yahoo dan lain-lain agaknya.

Tahniah kepada semua kerana berjaya mencari species ular, kuda dan beruk dalam Latin. Ooi Guan Kok pasti bangga!

18 comments:

  1. letak la video sukantara 2008
    kan ada ending jalan yengko kat hujung tu. hehe :)

    ReplyDelete
  2. itoojowplow8:18 AM

    Salam to all Yengkoz Mentula Ingens!!

    Memang top laman web melayu lucah search google.

    ReplyDelete
  3. ha ha video sukantara 08 dah ada kat atas laa... kat permanent section "yengko wuz ere"

    bior budak2 ni pi cari sendiri.

    ReplyDelete
  4. ha ha itoojowplow bunyi lucah laa..

    sounds like:

    blow -> paham2
    jho low -> mabuk smbil berdansa dgn paris hilton
    plough -> hmm pun ada connotation sama

    klu 7882 -> koteless, aku rasa 9094 -> terlebih k*nek laa...

    ReplyDelete
  5. 老天爺賦予了強者的能力,就是要他比弱者多擔待..................................................

    ReplyDelete
  6. chamat10:38 AM

    dari google translation: God gives the powerful ability is to him than the weak and tolerance

    ReplyDelete
  7. ha ha ha chamat tolong translate mentula ingens into chinese characters pkai google!

    ReplyDelete
  8. BOBOE2:02 PM

    Go MENTULASSSSSS

    ReplyDelete
  9. kau baru baca email ke Boboe!

    Dlm satu batch, ha ha you can be considered Mentula Publicus ha ha ha ha.

    ReplyDelete
  10. aku dgn syed moto nak keluar dari batch hokdok ni. kitorang minat apam je.

    ReplyDelete
  11. ha2 kluar la, pi join TKC.

    batch apam ada kat tkc/ssp/stf je ha ha ha.

    kena apam....(ok patut censor, discussion apam pi email laaa ha ha ha)

    ReplyDelete
  12. chamat4:03 PM

    cam najis je hasil google translation
    so E59 and E88 bleh dilelong?

    ReplyDelete
  13. aku rasa skrng lelong no dobi tak hot la.

    kita lelong mentulas ha ha ha

    sapa nak beli mentulas E59 (adakah sepanjang tuan punya badan & panjang namanya) & E88 (tak leh komen size, kena tengok hidung awie besar ke kecik ha ha ha).

    ReplyDelete
  14. itoojowplow7:11 PM

    haha...awie n docmot bleh join tkc. cunnus angustus!!!

    aku tak blow apa2 la noni

    ReplyDelete
  15. Presiden7:19 PM

    cayalah Mentula Ingens!

    ReplyDelete
  16. ha ha ha CUNNUS ANGUSTUS! nnt aku ckp kat budk2 tkc propose ni.

    ha ha yeah itoojowplow x blow apa2 dulu, dia main side drum ha ha

    ReplyDelete
  17. charles dicken10:01 PM

    menstrual injen

    apa?

    big dick

    apa ?

    peliaq besaq....

    ReplyDelete
  18. alamak charles dicken baru saja menaikkan ranking blog dlm google search.

    ReplyDelete