Thursday, August 05, 2010

Peraturan Tetap Mendapatkan Markah Untuk Rumah

Setelah dilemparkan pelbagai tuduhan mengenai kredibiliti dan ketelusan, Epit yang merasakan dia disamakan dengan SPR (ha ha dia memang ada cita-cita nak jadi pengerusi SPR, lagipun dia memang cuba tackle anak Pengerusi SPR sekarang masa di koleq) mengisytiharkan peraturan tetap pemarkahan agar jelas bagi semua:

"Fellow Mentula Ingens,

izin aku clarify sikit mengenai mcm mana nak earn points.

ada beberapa cara:

1. melalui pertandingan-pertandingan yang dianjurkan e.g. bowling, etc. dalam perkara ini, markah akan diperolehi melalui kehadiran dan juga kejayaan dalam pertandingan. (penyertaan 10 markah setiap sorang; markah kejayaan ikut persetujuan/SLA antara organiser dan Presiden)

2. melalui sumbangan kepada usaha menaikkan nama Mentula Ingens e.g. menyertai Futsal MCOBA, Bowling MCOBA, etc - ini kita bagi markah penyertaan 10 markah setiap sorang. syaratnya penyertaan hendaklah dibuat atas nama Class of 94/Yengkoz/Mentula Ingens. kalau menang, mungkin boleh petition untuk dapat markah lebih (tertakluk kepada persetujuan Presiden)

3. melalui sesi unaitfeckt - yang ni dapat 10 markah setiap sorang. untuk sesi Unaitfeckt, tak perlu poster Yengkoz Wuz Ere. syarat yang perlu dipenuhi: minimum 6 orang dan disertai oleh sekurang-kurangnya 3 rumah yang berlainan.

4. melalui acara Yengkoz Wuz Ere - ini tak kira berapa orang, sorang pun boleh, takdak orang pun boleh. janji ada poster yengkoz wuz ere. dan tempat2/acara2 menarik. yang ni dapat 10 markah. (wong paling expert dlm bab ni)

yang korang selalu confuse adalah kaedah 3 dan 4.

sebagai respons kepada kontroversi markah larian sekarang, aku selaku penjaga markah merasakan layak dapat markah di bawah kaedah 4. kami tangkap gambar dengan poster Yengkoz Wuz Ere di khalayak yang ramai dalam satu acara yang disertai oleh 5000 orang."

Setakat ini tidak ada bangkangan yang nyata - kesemuanya menerima walaupun ada desas-desus wakil Md Shah masih tak berpuas hati kerana kesemua penjawat awam dalam batch datang dari rumah Leman ha ha. 

Berdasarkan peraturan tetap pemarkahan ini, kedudukan tidak terkini (SPR batch macam SPR Malaysia jugak, lagging nak update lambat gler mendaftar hari ini anak aku masuk koleq baru nak update) markah antara rumah (masih dipanggil Sukantara walaupun aktiviti haram ada kena mengena ngan sukantara ha ha) adalah seperti berikut*:* nampak sangat Jures tak de kerja, boleh buat benda ni dalam masa setengah jam ha ha.

** arahan - sila click ke atas rumah masing-masing di carta pai untuk mendapat pecahan markah (in case ramai yang macam Fadli tak paham ni sebenarnya flash embedded dalam posting)

8 comments:

 1. just another mentula with strawberry balls6:50 PM

  raf, citer futsal tak masuk ke?

  ReplyDelete
 2. wow, strawberry balls.

  ha2 selamba claim pink!

  coming2, gler demanding korunk ni he he

  ReplyDelete
 3. BcpUnlmtd9:45 PM

  Ingens tu bunyik macam kompeni dalam Jurassic Park.. Mmg stail aah.. besor dinasor..

  ReplyDelete
 4. mentula with kiwi fruit balls9:58 PM

  siut aaa... points tak up to date. as of april. tapi aku ada at least 20 point utk yengkoz mendominasi dunia. make up cantik2, tapi data outdated. kerja kuat sikit la kites...

  ReplyDelete
 5. eeyyyewww kiwi fruit balls - sawo mateng, not smooth surface & small hairs!

  leman nak claim points for jadi secretariat:

  kitorang la organise points
  kitorang update semua blogs
  kitorang gak yg buat cantik2

  ha ha lepas ni leman nya points, when updated sure lg bnyak ha ha

  ReplyDelete
 6. mentula with kiwi fruit balls9:45 AM

  ala...ok la tu..at least reality daripada claim pink mcm strawberry.. haha..

  strawberry pun not smooth surface and small hairs apa..

  markah kena pakai spreadsheet. baru senang nak audit. reporting cantik2 tu utk blog je.

  ReplyDelete
 7. mentula ingens e13???12:52 PM

  kalau tak jadi organiser, tak update blog mana nak dapat markah...

  kalau sports semua kong...hehehe

  jgn marah ah..

  ReplyDelete
 8. oit mentula with durian fruit (jit @ e13)

  Leman dapat 2nd sukanterar 2008 ok.

  Cuma kitorng lagi proaktif ha ha ha, sekarang acara sukantara makan2, attendance, spamming etc., so more flexible.

  sukan kuat, makan kuat, k*nek pun kuat ha2.

  ReplyDelete