Friday, December 16, 2005

Aiwa’s Letter

Aiwa’s letter dominated discussion for the past one week, which kept on transforming from one topic to another, closely related. What started as Aiwa’s bashing turned out to be AJK Batch bashing – which just shows how much things have changed from the koleq days where AJK Batch had the big license to “lecture” their own batch members. But everyone took it in good sport.

See the thread here, you wonder how much money Malaysian employers lose every day to this kind of serial e-mails:

Mior:

Hahaha. I had a good read on Aiwa's infamous letter to Fadli. What a shocker (not the contents but rather who the $%ck still keeps such letter after more than 13 yrs!!). Is that the original version signed by (MN)2. Haha, hebat2, whomever the organisers who really dug deep to make the event a huge success. Congrats mate. Keep it up.

P.S: Lessons learned, better be careful on what u write. What you say might be forgotten (not in our batch's case), but what you wrote will haunt u as hard evidence, hahaha. I wonder how Rough got away with abundance of love letters dia to Ayai. Lucky I just wrote "selamat hari raya" to Hamz.

Aiwa:

hei mior, it was a long time ago story la.. heheheh

suatu masa dulu, kami memang rapat. masa inspection kat new hostel, fadli la yang lipat baju aku. macam ada orang rumah la pulak. hehehe.. tapi fadli terrer+nerd , aku tak terrer campur nakal. heheheh so, aku tak layak.heheh mana boleh pipit dengan enggang berterbangan together and forever...haahahhaahh

fadli, thanks for keeping our memories... and the killing letter as well.

Rough:

Mana pernah ada love letters laaa.... was careful enough even back then maaa... and unlike Auzir, I do remember apa aku buat.... tak de laa jerit kuat2 kutuk orang tengok2 kad dia..

Thank God kau just bagi "Selamat Hari Raya", kalau kau bagi love letters sure dah tut tut dah by now. At least sekarang only tut tut ha ha ha

Fadli:

Mior,

if u r questioning why aku simpan surat Aiwa setelah 13 tahun, ask no more..

as I have said previously, surat surat ( baik layang ataupun tidak ) yang ditujukan kepada saya semua nya elok elok je dalam file.. cuma aku tak bind je lagi.. itulah the best source for "99 dalil kenapa Fadli tak boleh jadi ......"

so how ?...aku rasa kita kena pegi ransack rumah Rough and cari dia punya surat surat lama.. I am sure rough punya collection pun tka kurang hebatnya..

BOBO, kau amacam ? scanlah surat surat mu..

Fazurin:

tak payah ransack rumah rough. banyak incriminating evidence ada kat aku. tu tak campur oral testimonies of quotable quotes at batch meeting masa F2 lagi tu.

Mior:

Oo.. ko pun AJK batch ye Fazurin. Idok le teman tau. Undercover punya ker or biro agama? How was the election & selection process in F2? One thing for sure, the bogus election we had in F1 to select our AJK batch really taught us how a fair and just election can't never be achieved in Msia's environment, hah!

I wonder what basic criterion that Puyeng, Jeril, Chomang, Shrap & ID deemed sufficient for an AJK batch to possess back then. Was it suara macho cum maturity e.g. Ameba, or was it physical attributes e.g Zahadin, or good looks e.g. can't remember who, rebellious & outspoken e.g Rough or all of the above e.g. Toy aka Araza.

Rough:

Ha ha sampai hati banyak2 criteria kau bubuh aku rebellious & outspoken je? Bubuh laa jambu ke, pandai ke, gheti tiup ke......

Fazurin was not AJK Batch, but he has this strange habit of jotting down what AJK Batch did say in meetings - in view of blackmailing them in the future...

Kau punya compilation of the speeches dah siap ke Fazurin?

Fadli:

Fazurin,

bagi example of some quotable quotes from F2 Batch meeting ?

btw, lama siut aku tak dengar pasal Batch meeting ... what was the purpose of kita ada batch meeting dulu ? aku ingat masa F2 kita lantik ADDITIONAL batch punya committee members..contohnya Pejal..

apa lagi huh ? my memory is failing me

Fadli:

aku sering tertanya tanya, apsal korang tak pilih aku jadi AJK Batch huh ? aku gila teringin masa tu tapi HARAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM...

to quote Mior, semua yang jadi MACHO MACHO belaka.... Macho ke Rough ?.. Macho kuttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

btw siapa tau akan apa jadi to Khafiz Mat Noh @ Tok Guru @ tak pernah masuk class in F4 tau tau dah hilang masa F5 ?

Rough:

Kau boleh tak entertain frustation kau tak jadi AJK Batch without melibatkan aku?

Anyway, aku rasa kau tak terpilih sebab kau pernah kena lempang ngan ID sebab mintak dia batalkan confinement kau.. ha ha I give you point for the guts to ask ID, kau ingat kau manja2 ngan dia dia nak kasi laa ha ha, sebab tu aku rasa record kau straight blackened out...

Alaaaa Fadli buat2 tak tahu pasal Khafiz, padahal deskmate dia..... we all sependapat in sc 1 that in order to get rid of competition, kau poisoned his mind sampai dia blah koleq. Lepas tu tak de challenger dah le for top student.....

Mengaku je laa Fadli...

Chamat:

Kita lantik kau utk ajk batch sekarang la fadli, amacam?

Apart from pejal, hairul & kalai pun dilantik as ajk batch members jugak kan masa form 2. Mungkin selection criteria masa form 2 lebih complex kot hehehe

Fadli:

chamat,
macam mana kau boleh ingat hairul and kalai dilantik masa F2 ? very the good memory iz it ?

Wong:

Sama case mcm kau gak kot Fadli...frust..tak terlantik...

Chamat:

i think they were responsible for really weird areas - ajk keselamatan and stuff like that. kau rasa selamat ke fadli masa form 2? Hehe

Fadli:

to answer u Chamat,

Di atas "Protection" dari AJK Keselamatan ( ie Hairul, Pejal, Kalai & Faz (??) ) aku rasa hidup aku di F2 lah yang paling aman tenteram...

Campur pulak protection dari bedmate aku ie AIWA @ (MN) kuasa 2, everytime aku berjalan dari NH via Big School to our class memang aku langsung tak pernah kena tegur or kacau..

well done lads...thinking back, aku rasa AJK batch banyak berjasa kepada batch.

"Ke arah keunggulan dan kesejahteraan"

Rough:

ha ha selection criteria masa f2 tu pun aku tak tahu.... tapi as salah seorang yg paling suka buat benda2 mengarut ni - it's more of the philosophy "if you can't change them let them join you", plus niat nak redress the so-called rigged election ha ha ha

tapi haram apa jadi - nasib baik pejal buat the famous speech on Berkat...... sampai bila2 he is remembered as AJK batch....

Nanti laa next reunion, kita buat election AJK batch baru nak? After all Bala pun dah jadi top jambu from last reunion...

Fadli:

HANG ON HANG ON !!!!
Suddenly my memory has come back to me...

Korang ingat tak masa F5 punya election for AJK House (ie pilih House President + AJK nya ) aku tersangatlah ingat yang MUTANIZAM ABDUL MUBIN was elected AJK for Pendidikan for Rumah Leman!!!

How ??....that was the first time in history yang House pilih a specific AJK untuk mendidik anak anak buahnya...

so persoalannya, to all those Lemanians, korang rasa "terdidik" ke di bawah naungan Mutanizam Abdul Mubin?

Muta,
I know u r in this mailing list...cerita sikit apa projek projek kau untuk mendidik budak budak Leman ?

Bukan rumah Idris pun ada pilih somoeone like that ke ?

sekali lagi aku frust, sebab Ahmad House tak de pun lantik AJK Pendidikan..

so how ?????

Chamat:

Ntah. All i know is that ajk batch mcm separuh dr batch je. Tiap kali batch meeting kat dlm dining hall yg bukan dining hall tu, separuh dr batch kat high table yg bukan high table tu.

Apa lagi ajk2 yg ada ya? Ada ajk railing x? Aku rasa macam ada je.

AJK pendidikan? How come i have no recollection of this? U sure u not making this up?

Mungkin ahmad x perlu ajk pendidikan kot, semua terdidik mcm kau hehe

Muta:

Errkk.... ye ke? Bila masa ni? Siyus nya tak ingat... aku dlm house committee ke dulu?? Honestly, yg ni aku btoi2 tak ingat... tapi aku still ingat aku dulu pres French Club masa F5 :-)

Wong:

I thought AJK railing suppose kena kutip 'boy london'..??

Form 2 ... to create konon-konon The New Generation (TNG)...TNGGGGGGGGGGGGGG! (those who could recall... sound effect kena tembak from over floor frm Tom & geng ) masa tu la Rough kamcing dengan Reza Hatta...

Tu jer la yg aku ingat AJK batch buat... similar mcm Malaysia's government.. 'ayam berkokok riuh sekampung'..buatnyer ...idok...

Fazurin:

what a pandora's box i have opened here. (evil laugh)

a sampling of quotable quotes from batch meetings by ajk batch kita:

"Berkat tu nama aje Berkat, tapi Cina punya tau tak? Orang Melayu jugak yang pegi Berkat tolong mengayakan orang Cina" - the famous Berkat speech by Pejal.

"Bahagian kulit pada kemaluan lelaki tu adalah bahagian paling sensitive sekali pada badan manusia. Sabun pulak mengandungi alkali. Jadi kalau korang caleng selalu nanti sensitiviti kulit kemaluan korang akan hilang." a speech on the deleterious effects of caleng by the inimitable Tok Guru. (comment: obvious pitfall in this argument is of course, kalau caleng tak guna sabun e.g. minyak zaitun ke, should be ok innit?)

"Korang dok selalu nyanyi lagu wind of change tu, korang cuba hayati sikit words dia. lagu tu kata "we could be so close like brothers". Like brothers tau tak" - the opening speech at the inaugural f2 batch meeting by no other than our president toy.

Quotable quotes by RAF comes at a premium. Please contact me separately to negotiate the terms.

Dan aku dengan rasminya mengisytiharkan bahawa aku MAKSUM daripada menjadi AJK batch.

Wong:


2nd quote really buat aku gelak gila..sampai org ingat aku giler duk gelak sorang-sorang !!..mangkuk..

Now we have sabun Johnson&Johnson.. facial cleaner pH 7... so no longer alkali ..boleh la pakai buat caleng... !!!

Fadli:

ok aku tak ingat sangat quote quote AJK batch.. tapi tiba tiba teringat..

" Kamu gunting rambut pendek pendek tu macam BUAH BACANG DIKULUM BABI".....by the famous Gedebe..

Persoalannya sekarang:

1) Buah bacang tu apa ?
2) Babi boleh kulum iz it ?
3) Babi makan ke buah bacang ?
4) Buah bacang tu ada rambut ke ?
4) Kat mana Gedebe pernah lihat Babi mengulum buah bacang ?

Wong:

Babi adalah merujuk kepada sinonim batch tahun genap yang juga dikenali sebagai batch kampung..ini adalah kerana hanya babi yang biasanya dapat dijumpai di kampung-kampung dan secara kebetulan dikampung-kampung terdapat banyak pokok bacang yang secara tidak langsung boleh dikulum
oleh sang babi.

Manakala 'batch 9094' dikatagorikan sebagai batch Beruk dan Bandar (BB = not BB Ice cream ) oleh kerana banyaknya beruk-beruk yang berkeliaran di Bandar-bandar besar seperti di botanical garden penang.......Namun apa yang mampu 'dikulum' oleh beruk tidaklah diketahui...

Fadli:

WONG SILAP !!!!
BABI BUKAN TAHUN GENAP, TAPI TAHUN GANJIL...

TAHUN GENAP ITU ADALAH BATCH YANG SEDARKAN DIRINYA ITU "BANDAR" OLEH ITU AHLI AHLINYA ADALAH "BERUK @ BABOON @ KONGKANG @ KING KONG"

SEKIAN PEMBETULAN


So to any present boys reading this, if you fancy a post as AJK Batch, my advice is to think twice. If you are terlajak and are already an AJK Batch, then for God sake please choose your words carefully as it will haunt you. To those who are not AJK Batch, start jotting down all your AJK Batch’s antics now, it can prove financially fruitful in the future.

As for Fazurin, I make it my life mission to expose his writing in NurIslam when he was the Chief of Syukbah Penerbitan of BRU in koleq and the chief propagandist back then ..... muahahaha (even more evil laugh).

11 comments:

  1. hahahaha...aku bukan AJK Batch...nasib baik...

    "Bahagian kulit pada kemaluan lelaki tu adalah bahagian paling sensitive sekali pada badan manusia. Sabun pulak mengandungi alkali. Jadi kalau korang caleng selalu nanti sensitiviti kulit kemaluan korang akan hilang." a speech on the deleterious effects of caleng by the inimitable Tok Guru."

    Part ni paling kelakar.Especially kalau korang baca dengan nada sengau tok guru dan tone Jawa Sabak Bernam...

    ReplyDelete
  2. Anonymous8:21 AM

    kalu kita wat election ajk batch skarang ni mmg chaos la. Semua dah start bagi hints trump card masing2 dah. Sedap-sedap je korang duk kutuk surat aiwa tu, dia epf officer tu. Wife dia LHDN. Aku punye borang epf pun dia pernah cuba letak nama dia sebagai pewaris tau.

    Hoi! Bila nak wat dvd?
    -awi88

    ReplyDelete
  3. Laa aku dah order dah? Aku suggest kau buat one mastercopy, lepas tu as people order you can burn...

    Nanti aku kejar epit & badut for dinner, lepas tu exchange files...

    ReplyDelete
  4. Anonymous10:49 PM

    my icq 20-351-046

    ReplyDelete
  5. fazurin4:25 PM

    alamak! don't tell me kau masih simpan the old copies of nur islam?

    (hmmm...now, where did put my copies of Warta KPKM? i'm sure there are some interesting editorials that can be unearthed there...)

    ReplyDelete
  6. wrong icq #, right one: #270-351-046 -aneep-

    ReplyDelete
  7. Aniep

    Kau tak de e-mail ke? Nak masukkan dalam mailing list.

    Mana ada orang pakai icq dah sekarang....

    ReplyDelete
  8. ada, raikous_77@yahoo.com, aku pengguna icq yg setia apa... heheh... takde la, i keep track of my friends by numbers not by email ..... heheh

    ReplyDelete
  9. Anonymous11:43 AM

    salam semua...fadli, rough, fazurin, chibiok...aiwa ko keje kat mana?

    ReplyDelete