Tuesday, December 06, 2005

Back To School: Review Part I

The discussion on HSE KPIs spilled over from yesterday, until it was killed off prematurely by Chamat and digressed onto the reunion review:

Chamat:

Sebab xde kerja, suma org (or maybe it's just me?) pun pening baca pasal LTA/LTI yg berjela-jela. Gimme you boss' number and I'll call him back to the office for you so that aku x pening baca karangan2 pasal LTA/LTI.

Bitching aside, I'd like to thank the organisers for organising a great reunion dinner last weekend. It was a very enjoyable evening. Let's just not 'invite' MCOBA recruitment officers the next time around ya.

Oh, we might want to improve on the random number generator too :-)

Rough:

I will forward the complaints on random number generator to Bill Gates himself, for embarassing me so much that night.

As for the MCOBA recruitment officer, unfortunately he invited himself - but at least he did not try chat up lines with you Chamat *wink wink*

Mior:

Aiseh, looks like ppl lime me missed a lot. What's this Bill Gates's number generator & recruitment officer and all. Sapa2 lagi yg takde kerja today, mehla story sikit in details. Pictures won't speak a thousand words.

Fadli:

My beloved friends & brothers,

especially to the organizers, thanks for the efforts for gathering a bunch of long lost friends for a lovely night cum dinner cum reunion session... it was nice to jumpa korang semua after bertahun tahun lamanya....

For those of you who missed it, these were some of the highlights of the night:

- Rough kept to his words and wore his F1 white shorts despite the fact that peha dia dah 4 kali besar + dia lupa wax kaki dia yang berbulu...

- Badut still dengan dia punya samping purple Rashdi Ramlan and pakai labuhnya sampai ke bawah lutut.....abis gangsta lah tu badut !.....Chibiuk pakai full attire koleq...tapi as usual, perut dan bontot ada banyak kali ganda sekarang ni..

- Fido boleh muat lagi baju batik Dato Hassan Hashim yang kitorang kena pakai masa balik rumah......aku still tah faham macam mana kau muat lagi baju tu Fido...kau sure tak antar alter kat tailor mana mana..

- Bala was nominated, voted & selected uninamously as TOP JAMBU of the night.... FYI, aku duduk satu meja dengan Bala & Pica and I can assure u all, joke joke semua still era 94...tak berubah langsung.....meja kitorang gelak separuh mati tapi kalau orang luar dengar joke tu, sure tak faham punya...ala ala Alam Perwira punya era..

- Peah & Toy buat aksi ranjang dalam video 1994 yang Awi ambil di koleq...make sure korang tak masuk politics sebab aksi tu memang censored.

- Kalai punya kejuean and energy has not diminished over the years.... we watched the video yang Awie ambik masa F5 dulu and compare dengan "telatah serta tingkah lakunya" masa malam tu, memang tak berubah langsung.....well done kalai...

- Lutfi.... for just being there & Effendi for flying all the way from Kuching.

- Pok Peq for not being there... kitorang ingat dia nak buat last grand entrance but it never happened. So tak terubatlah rindu kitorang nak jumpa saudara afifi.

- Cabutan lucky draw guna Microsoft random generator...aku rasa nenek aku buat lagi RANDOM! ....konon kononnya Rough nak buat gempaq & hi-tech dia guna software untuk keluarkan nombor bertuah tapi at the end nombor yang sama keluar 23454 kali..... and yang paling musykil, 4 orang organizers dapat hadiah !... aku kurang yakin dengan integrity sofrware tu.

- Badut putting up a slide show on "business card" masa kita Form 1 dulu and then kitorang kena teka siapa yang empunya business card tu based on the "kata kata bell dalam card tu"...the usual suspects were : "Kiss me when we meet" - Noradli Parsada, "On and onwards" - Afifi Ahmad and then when it came to one card, Auzir Zakri dengan machonya cakap "siapalah hantu hantu yang buat kad macam ni dulu...aku tak pernah buat!".. then jeng jeng, tengok tengok nama yang keluar AUZIR ZAKRI..... at that moment, dia hilang KEMALUANNYA sebentar and Bala bangun hentam dia..

- Rough putting on in the slide show a letter that someone wrote to me masa kitorang F2 dulu and suruh orang teka... belum orang nak teka, AIWA cepat cepat bangun and mengaku yang dia PENULIS surat tersebut.... actually aku ada lagi surat lain yang lebih "menarik" dari tu but I will keep it for our 15, 20, 30 years batch reunion.... in fact aku rasa aku kena start tulis buku about it.. amongst the things yang Aiwa tulis dalam surat tu "Fadli, Next year kalaulah ditakdirkan SAYA masuk 3 PK 1, bolehlah kita jadi deskmate ye! Boleh lah kita study SAMA SAMA. Dulu bedmate nanti deskmate. Dulu, waktu kita jadi bedmate, satu NH tau. GLAMERLAH jugak!"

that was just the gist of it...as u guys might recall, Aiwa did not make it to 3PK1, KNO became my deskmate and hence aku tak dapat study SAMA SAMA bersama AIWA...sedih nya tak terkata...

ok I think I have written enough...

once again, to the organizers Epit, Rough, Badut, Zadin, Idzam Noor, Awie, Radin, Abon and all those who attended, thanks a lot!... it was worth my trip back home..

Aku actually tengah packing kat rumah ni sebab my flight back to Melbourne is at 8pm tonight.... but I had to write this email before I leave.

Mior, RUGI HANG TAK MAI !!!... Aku ada kutip payung Class of 94 untuk kau...

BTW, I will upload my pics in the koleq blog nanti...

Have a great week guys and hope to see you guys some time soon.

take care & salam,
E 53 (aku tengah cari kad aku buat masa F1 so that I can know apa ucapan bell yang aku included in that)...

2 comments: