Thursday, May 04, 2006

Panjat Gunung

Wong:

...cuti 1st May baru nie... Auzir for the first time..( and he said for the last time..ha..ha... ) follow aku panjat Gunung Bintang 1882m kat Banjaran Bintang.. Kedah... for 3 days expedition....ha..ha..Auzir pancit mcm nak mati...buat malu sprinter leman jer...ha..ha..

Anyway..sampai summit jugak...speret koleq la.. caya la.. after trekking for almost 16 hours... and pacat memang banyak nak mampus...at least sorang kena tak kurang..30 puluh ekor kot..... anyway nice trip... so ada sesaper nak follow next time....???

Nak tengok some photos...





Hazerq:

Sorry Wong,
Kau kalu ajak aku gi Bukit Bintang okey laa..

Mior:

Sapa lagi dlm gambo tu Wong. I can only recognise Auzir. Is that Dr Allen in the first picture? So Auzir sorang ke yg pancit? Org lain super fit? Tapi betul jugak Wong, sprinter mana kena ada stamina banyak2, lari 100m or 200m jer. Contoh terbaik Fadhil or Syam.. hahaha..

Wong:

Budak koleq..Auzir sorang jer...dia gatal nak follow... anyway pancit-pancit pung he still managed sampai la..tu okey la..tuh..

Tapi betul jugak...sprinter mana kena fit...??

* mcm Fadhil jatuh tejelepuk..masa inter-school punyer race.. nak cover..ala-ala masa tuh dah last...ha..ha..

Syam:

Hampeh...

Rough:

Adakah ini bermakna ekspidisi ke Gunung Bubu yang hangat-hangat tahi ayam dua tahun lepas hidup balik?

Aku kena paksa panjat Gunung Kinabalu August ni.

Kepada sapa-sapa yang mengenali aku - boleh lah siap-siapkan komen korang for my eulogy.

Memang sah tak turun and tak baliknya aku.

* gemuk sangat kah aku?

Wong:

Rough nak naik Gunung Kinabalu...??? ha..ha..although Gunung Kinabalu is one of the easiest climb pasal more than 3/4 of the climb dah 'climb' dengan bas... ( dia punyer height 4101m )..nut dah climb dengan bas almost 3300m ++ dah... )... tapi penat dia ..still penat la....because of altitude sickness.. at least cukup la bakar lelemak Rough...... ha..ha....

hopefully tak der plak porter kena kena angkat orang instead of barang nanti....

..so rough..kau kena turun futsal la..training....

Alan:

Moi? Panjat gunung??
Definitely not me in the pic...
Tapi, flattered jugak that you think I'm fit enough to panjat gunung....

Mpro:

Aku ingat aku nak ikut hazerk gi bukit bintang je lah.... abon nak ikut????

Auzir:

Aku perlu stop kan tomahan ini. Utk pengetahuan hangpa, aku orang no. 4 sampai kat puncak drpd 6 orang tau.

pastu on the way down aku slipped berapa kali tah. Ni gara gara Wongek cakap boleh pakai kasut futsal. Ceh..licin habis. Tak de grip. tu pasal jatuh.

Pastu aku punyer ligament lutut aku sakit la. Tu yang merangkak balik tu.

Wongek.

Next time kita naik Gunung Korbu la. Saper nak ikut?

Abon:

Aku nak aje........ smalam epit ajak pi vaji............ ada brani??????

Badut:

Ruff...aku suggest kau pegi jogginglah everyday......member aku cakap ..kalau kau boleh jog 40 minutes without stopping and then kau boleh still berkata-kata lepas jog tue..you would be ok.....;)......so still kena prepare walaupun naiknyer senang......macam wong cakap...altitude sickness still ada...mana gambar waktu camping kat ulu kenas hari tue?dah masuk 3 bulan nie kan wong...;)

Rough:


Suggestion tu semua orang boleh bg - tapi tu suggestion impossible. Nanti tak sempat aku mati kat Kinabalu, aku mati kat Bukit Antarabangsa je.

Aku lepas jalan 10 minit tercungap2 - BMI calculation bagi notis besar2 kat skrin -> "Gemuk laaa awak ni".

Esok turun futsal - then aku bawak copy DVD yang aku buat for you and Wong. Dlm tu banyak gambar semua and video.

Syam:

Rilek la Auzir, many congratulations for this achievement. aku selalu main futsal dgn kau and aku tahu kau mmg ada energy and capability panjat gunung. You don't have to do it again just to prove your point...we know...

Wong:


Abis.... la...99% Futsal mlm besok to be cancelled..pasal Rough dah bersuara....

Mpro:

Malas.... nak kena study bro... paper susah sekarang ni... lagipun, epit bukannya ajak aku, dia ajak ko sorang je... pegi la teman dia...

Rough:

Nak keluar batch laa aku mcm ni. Aku bersuara je futsal cancel. Apa tak berani lawan ke?

Mental note:

Kalau keluar batch, batch mana aku nak masuk?
Hmmm boleh masuk batch 2005 tak? Boleh claim batch centenary. Tapi batch kampung laaa pulak!

Joe:

aku pi main futsal kat summit this saturday, untuk ofis punya team.. team manager budak 82

ayien kata tomorrow nite ada futsal.. unless semua kensel sebab rough nak kutip borang & duit

Rough:

Yeeeeeeaaaaa finally.

Aku dah cakap urban legend je semua tu.... so esok bawak borang je dulu, duit aku tak kisah sngt sebab nanti Epit boleh sponsor (or Datuk Fadhil).

And gambo sekali, kalau tak aku pakai gambo korang masa F1 yang buat masa reunion hari tu.

Mpro:

Jgn salah kasi DVD cukup lah ruff... takut nanti terkasi DVD ko tgk buat projek sorang2 dalam toilet.... ko kan suka buat dalam toilet...

Rough:

Dah le kau hina aku suka buat dalam toilet, kau kena stress buat "projek sorang2" pulak tu...

Dah le ari ni orang ckp aku gemuk, ceti la ni kau ckp aku pervert laa pulak....

Memang sah aku nak keluar batch mcm ni.

Tapi kalau kau nak DVD tu bias diatur ha ha ha

Mpro:

Boleh gak… mahal tak?

Batch 66 ada banyak slot kosong... boleh la try apply tgk... diaorang tgh cari orang nak organize 40th anniversary punya reunion celebration....


Chibiok:

Aku nak kasi kad kahwin esok masa futsal .... jomheboh kat futsal esok

Auzir:

Aku bukan nak prove pada sesiapa. Tapi aku rasa syok ler naik gunungg. Especially masa tiba kat puncak. tak leh nak describe bros. Sampai jer..hilang letih. For real bros!

Pastu masa turun tu cam tak caya jer yang aku panjat tinggi giler. Cerun lak tu. hahaha..kalau kau tengok aksi aku sure kau gelak nyer. Especially masa aku nyaris jatuh gaung. Nasib baik ada Abang Mang selamat kan aku.

So..Mang..next trip jangan lupa ajak aku. Aku rasa Ruf pun boleh sampai. Badan dia dgn aku lebih kurang jer (at least itu yang dia kata la). Kita bawak Ruf gi Gunung Iras/Tebu dulu. Pastu kita gi Korbu.

Ada sape sape mau join ka?

Bobo:

wong,
mid and long distance runners samer jugak..
pok-pek pun employed the same tactic aka jatuh terjelepuk tapi mase tu die tgh lead laa..

Mior:

Hahaha, PokPek pun kena fire. Dia tak kisah Bobo ko tengah leading or kena tinggal kat belakang. Both implied ko tak fit. Kalo tgh leading & terjelepuk, tu maknanya dia dah outdo dia punya max limit, itula pasal buley tak a lead for a while, so kesimpulannya still tak fit, haha.

6 comments: