Thursday, January 21, 2010

Karipap: L*cah Atau Tidak?

Kalai memperkenalkan satu perkataan baru - perkataan membetik sangat popular mengenangkan Epit mungkin adalah antara Bapa Betik terawal di MCKK; tetapi dalam kesibukan Kalai menguruskan kuihmalaysia.com dia merujuk kepada istilah "mengaripap".
"saya suka khalid sebab dia boleh buat lawak dan anak dia sama nama dgn anak saya, walaupun saya tahu saya dahulu yang memberi nama kerana anak saya lahir beberapa jam awal dari anak dia dan juga isteri beliau adalah pelajar sedorm dgn isteri saya tetapi apabila saya menanyakan adakah di stf dulu ada kegiatan membetik atau mengaripap, isteri saya dgn tegas menyatakan bahawa tidak pernah ada perkara-perkara sedemikian walaupun saya tetap berkeras menanyakan soalan tersebut berkali-kali tetapi jawapannya tetap sama: mana ader"
 Maka bermulalah aktiviti berkaitan karipap:
"Kaki2 Karipap sekalian, 
Malam ini saya dan Chamat bercadang bersama-sama mengaripap di Bukit Jelutong/Shah Alam.
Sapa2 yg berminat mengaripap bersama di jemput hadir."
 Penggunaan istilah karipap tidak terhenti di situ malah berterusan.

"karipap chamat? padat!"
"mengaripap chamat? madat!!"
"pukul brapa boleh rasa karipap chamat ni ...??"
"aku ngeri la baca ayat2 ni ... sure tn hj bochap loya bila tahu chamat boleh dikaripapkan ...  Sent via Karipap"
"eating karipap will never be the same again fater this."
"mengaripap : RM75/frekuensi, karipap : RM 17 / frekuensi 
sila bayar kat kuihmalaysia.com
sapa tak bayar aku suruh uncle david dan pakcik salam mengaripapkan (yang ni free sebab aku sendiri pakai) kepala korang"
"aku tak faham "mengaripap". Bunyi cam lucah je."
"tu la pasal. kenapa budak2 kemaman je ckp "mengaripap" bunyi nya lucah?"
"toje jual karipap segera jenis karipap pusing... guane ?"
"that's called a quickie awi"
"mengaripap dgn STF & TKC lagila bunyik lucah... hahaha"
"bila exact date karipap session kat bukit jelutong ni ? nak check whether aku ada kat msia ke idak masa tu"
"semangat nak mengaripap di bj rupanya"
"dah lama siot x pekena karipap panas2 enche johari. last sekali masa raya haji tu la. hehe"
"taruk la koma.. kang bebudak kemaman baca jadi lain bunyi nya"
"Ha ha ha ha ha
karipap panas2 enche johari - banyak makna tu.
silap2 hari, kau kena KAPAK KNO ha ha ha... selamba nak rasa karipap En Johari, panas2 pulak tu.
ha ha ha ha"
"see Kno.. pakai lagi n97, dah slow nak buat correction"
"ntah2 KNO since pegi peshawar pun dah ada idea bukan2 pasal karipap ni. sbb tu dia x buat correction."
"karipap pakistan and afghanistan.. afghan girl woo"
"haha siot korang, semua related to karipap dah jadi lucah ek"

So persoalannya, adakah perkataan "mengaripap", "berkaripap" atau "karipap" adalah lucah di mata anda? Bolehlah bagi pandangan di bawah, AJK Tatabahasa akan menilai aspek bahasa dalam penghujahan anda.

6 comments:

  1. 8 posting ?
    you're pushing it.

    Push it, push it some more

    A la la la la long,
    a la la la la long long li long long long

    lagu faveret mior.

    ReplyDelete
  2. karipap padat7:19 AM

    ala, macam la camat sorang ada karipap padat....

    ReplyDelete
  3. Anonymous8:39 AM

    chamat = PADAT.

    syamkimball = PADAH!!!

    -Kenny G-

    ReplyDelete
  4. Kalau aku consistent boleh hit 100 posting for the year. Yeah, beat best of the best record ha ha.

    kapipap2 padat lain, sila serlahkan kepadatan anda.

    syam - karipap sendat aku rasa.

    ReplyDelete
  5. Karipap sendat - amoi gebu yg Ir cuba nak takel kat Mid Valley

    ReplyDelete
  6. che tam11:25 PM

    berdozerrrr la kome

    ReplyDelete