Tuesday, March 22, 2005

26 March 2005

It's a few days away from the big day and things are beginning to move (finally). We did not get a bus since we don't have a driver who can manoeuvre around East Wing's sharp bend (ha ha please take this as a compliment to Latoque) - so we'll be going in groups. The plan is to convoy, although I am pretty much certain it will not work.

Some of us are really tied up with so much work in office (or maybe just myself), but it's something we really look forward to. It's one big pilgrimage back to the place we love so much and we identify with so much.

There was a time in a huge management function that one MCKK old boy was telling how the best time of his life was during his teenage years (he did not mention he was from MCKK, but he was commenting how he enjoyed seeing adults having fun in the activities planned in the function, since he felt the last time he was really happy was when he was 17). A colleague whispered to me that he (the MCKK old boy) must be a boring person - but quietly I agreed with him (the old boy). The last time I really laughed must have been way back in the early 90s.

To MCKK and the big family that it is - it's the greatest privilege to be a part of you and to be around witnessing the historic celebration on 26 March. I hope those who come after us love the place as much as we do.

Wong 22/03/2005 01:50 PM

Woit...kauorang-kauorang nak balik Koleq nanti camner... what time you guys push-off from KL or from other places...arriving kat Koleq....pukul brapa ??

And semua nak pakai full malay ker nanti...?? kang nanti tetiba aku sorang tercangak-cangak pakai macam orang bodoh..baik tak payah....

Then.. ada apa-apa nak buat tak.. at least pegi makan-makan or anybody joining Garden Party... or Parti Padang senang nama melayu... mana ada garden kat Koleq..

Abon 22/03/2005 02:11 PM

Empro,

Chibiok offer umah nenek dia kalau nak lepak. Try contact dia. At least dekat sikit kat KK. Aku tau ko nie liat sikit nak bangun pagi...........

Suri 22/03/2005 02:15 PM

aku kopem balik this weekend. kalo boleh aku tumpang org lain sbb lutut aku dok ketaq lg. susah nk long distance drive. tp kalo tak dak seat kosong, aku drive jer. anybody nk join blh.

reserve 1 place kt grandview k. aku sure mampuih korang akan puas hati ngan hotel tu provided korang ambik 'extra service' kt situ. hong kong, taiwan, thai, china etc etc... or u can consider aqua2 kt tepi kfc 24hrs kt jln cockman.

kalo boleh aku nak balik kl sat mlm tu sbb my wife ada exam the next morning. if kopem kena pakai sampin koleq, anyone ada extra? pinjam...!!

Bobo 22/03/2005 02:54 PM

jalan cockman = nama jalan betul ke nih? giler dodgy..

ruff,
aku pun memerlukan seunit kain samping..

Bobo 22/03/2005 02:57 PM

abon,
ko lupe aku ada... sah-sah aku akan kejutkan diorang sembahyang subuh..

mpro,
ETA ko kat KL kol baper? kalau betul kate abon i.e. ko susah bangun pagitu, probably 1000 to 1100hrs kot.. sempat lagi kalau aku bertolak dari kerteh subuh jumaat tuh..

Mpro 22/03/2005 03:19 PM

aku baru dapat info from radin..... kereta pagi tu akan banyak gila masuk KK..... so, macam mana tu.... aku ingat macam nak pegi pukul 2 pagi je...

Bobo 22/03/2005 03:23 PM

dude,

a friendly reminder:
pukul 2 pagi aktiviti kita kat ipoh baru nak bermula..

Suri 22/03/2005 03:24 PM

betul la nama jalan dia mcm tu... ntah kenapa ayam kfc kt situ lebih sedap drp tmpt lain...

sampin ke samping? mana pakar bahasa?

aku akan drive from kl. bertolak from kl might b lambat sket. >5pm kot. lgpun korang janji 5pm sure tak jd nyer sbb setahu aku tak dak yg bukan melayu kt sini. sesaper nak tumpang aku dipersilakan... tambang ikut tambang bas express kl-ipoh jer... tak dak muzik sbb aku ada keset org ngaji jer. no smoking and off course no farting.

Mpro 22/03/2005 03:54 PM

Aku hantar email tu sebelum aku baca suri punya email... setelah membaca suri punya email pasal hong kong lah, taiwan lah.... aku ubah fikiran.... kita pegi pukul 5.30 pagi...

Wong 22/03/2005 4:08 PM

Aku akan push-off dr Shah Alam dalam lingkungan time tuh gak pukul 2.00 pagi.......pas tuh sembahyang Subuh kat Masjid Ridzawniah... parking keter kat Rahmaniah... then..pegi breakfast..bataq kat...SAAAAAAUUUUUUDDDDDD....!!!..then baru tengok gajah...!!

Chibiox 22/03/2005 04:15 PM

Guys,

Jalan kat KK tutup starting mlm tu lagi. So jgn haraplah nak parking dekat 2x dgn koleq. Pikir-pikir kan !!!!! Tengok website MCKK tu then dlm tu ade tunjuk jln mana yg tutup

Abon 22/03/2005 04:19 PM

Sapa yg pi sana tu pls jaga empro..........dia takleh dengar pasal extra service nie...........

Mpro 22/03/2005 04:36 PM

Sapa yang tak pi sana tu pls jgn menyampuk......

Fadli 22/03/2005 04:27 PM

TUUUUUUUUUUUUUUUU DIAAAAAAAAAAAAAAAAA
email planning nak balik KOLEQ memang mengalahkan nak organise UN punya General Assembly..

memnang tak mengucap.. anyway, enjoylah rakan rakan.. ingatlah daku dalam ke'enjoy'nan mu ..

TENSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.....

so how ?? korang semua balik is it ?

Fadli 22/03/2005 04:29 PM

dudeeessssssss..

make sure korang ambik gambar banyak banyak and antar dalam email ke upload into any website keeee..

aku very the interested nak tengok gajah gajah berkeliaran di KK...

Wong 22/03/2005 04:33 PM

Camnie...baik aku naik motor dah ler.... balik KK..tak der sakit kepala nak parking keter... siap dgn gajah-gajah tuh aku kejar nanti....!!

Rough 22/03/2005 4:27 PM

Pulak.... mcm ni aku kena relive zaman kegemilangan cross country aku laaa, berjalan jauh2 ke koleq? Kurus laa aku...

Chamat 22/03/2005 04:40 PM

Bukan kau jaga check point ke tiap2 tahun?

1 comment: